Adelianos Kampos

  Adelianos Kampos is een kustplaats in het noorden van Kreta. Het plaatsje ligt op vijf kilometer ten oosten van Rethymnon en grenst aan de strandbestemming Panormo en het strand van Platanes. Langs de kust vind je hier meerdere luxe resorts. De oude Kretenzische hoofdweg deelt het dorp in twee├źn en je komt in het centrum verschillende winkels en bakkers tegen. De E75 hoofdweg loopt achter het dorp langs. Gemakkelijk dus om je te verplaatsen naar andere delen van het Griekse eiland. Je bent namelijk in een uurtje in de steden Heraklion en Chania.

  Adelianos Kampos is een badplaats in het noorden van Kreta

  De meeste resorts, hotels en beach clubs hebben hier hun eigen (georganiseerde) gedeelte op het strand. Op sommige plaatsen is het zand- en kiezelstrand van Adelianos Kampos wel 20 meter breed. De zeebodem is bedekt met kiezels en stenen en loopt vrij snel af en de golven kunnen vrij hoog zijn. Voor kleine kinderen is het dus minder geschikt. Loggerhead zeeschildpadden gebruiken het strand voor hun nesten. Het stadje heeft niet echt een uitgebreid centrum. Voor meer gezelligheid en toeristische voorzieningen kun je naar Rethymnon rijden.

  Een bezienswaardigheid in de buurt is het Arkadi klooster op 15 kilometer rijden van Adelianos Kampos. Ook in de stad Rethymnon zijn genoeg dingen te bezichtigen en te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de gezellige Venetiaanse haven, de oude binnenstad en de Rimondi-fontein.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen