Kardamena

Kardamena is een badplaats op het Griekse eiland Kos. De vakantiebestemming ligt aan de zuidoost kust van Kos dichtbij de luchthaven van het eiland en op 29 kilometer van de hoofdstad. Kardamena is na Kos-stad de drukste vakantiebestemming van het eiland. In de zomermaanden vieren niet alleen Nederlanders en Belgen, maar veel Britten hier hun zomervakantie.

Kardamena is een populaire en drukke bestemming op Kos

Het centrum ligt langs de boulevard van de badplaats met restaurants en bars en loopt door tot aan het haventje. Vanaf de boulevard lopen smalle straatjes met wederom bars, terrasjes en souvenirwinkels via pleintjes naar de hoofdstraat en de Genesis tis Theotoko basiliek van Kardamena. Vooral ’s avonds is het hier in de maanden juni, juli, augustus en september gezellig druk.

Voor het strand moet je net buiten het centrum zijn van Kardamena. Richting Mitsis Village begint het zandstrand, maar ook aan de andere kant naar het zuiden van Kos vind je strandfaciliteiten. Je kunt uiteraard ook met de auto wat verder rijden naar bijvoorbeeld Paradise Beach. Maar ook bij de pier in de haven is een zandstrand in deze badplaats.

De haven van Kardamena verbindt Kos met vulkaaneiland Nisyros. Dagelijks vertrekken, zeker in de zomer, cruises naar Nisyros. Ook zijn er veerdiensten naar het naburige Griekse eiland. Een tip voor een dagtochtje tijdens je vakantie op het eiland Kos. Net buiten het dorp aan de zuidkant vind je archeologische opgravingen. Deze zijn van de tempel van Apollo en wordt genoemd als de historische bezienswaardigheid Alasarna. Pas in 1985 zijn deze overblijfselen ontdekt.

foto album Kos

Kardamena accommodaties

Mitsis Blue Domes resort Kardamena Kos

Zwembad Blue Domes resort Kardamena Kos

De grootste Griekse hotelketen Mitsis heeft hier een eigen dorp gebouwd. Het zijn inmiddels vier grote luxe all-inclusive resorts met alle gemakken voor de toerist. VariĆ«rend van vier sterren tot super de luxe vijf sterren resorts, waar dagelijks zo’n 10.000 vakantiegangers kunnen bivakkeren.

Mitsis Blue Domes, in 2012 geopend en een exclusive resort en spa, is super de luxe en heeft 180 standaard kamers, 242 bungalow rooms, 40 familie kamers, 32 maisonnettes en vijf villa’s. Het zwembad is zeer fraai met een totale lengte van maar liefst 650 meter. Voor de kinderen is er Mitsis Wonderland met speciaal kinderzwembad, waterglijbanen, draaimolen en de nodige entertainment.

Mitsis Family Village is een ander hotel in het vakantiedorp met 219 kamers, waarvan 21 suites, 24 maisonnettes en 54 familie kamers ook een groot hotel gericht op families met kinderen. Family Village heeft een water park met verschillende waterglijbanen voor zowel kinderen als volwassenen. Het waterpark van Family Village in Kardamena is geopend van 10.30 tot 17.30 uur en je kunt gratis gebruik maken van de strandbedden en parasols. Iets verder ligt het kiezelstrand van het hotel. ’s avonds is er in het gezamenlijke theater van alle vier de Mitsis hotels van 20.30 tot 21.30 uur een kinderdisco en daarna tot 23.30 uur afwisselend entertainment. Mitsis Family Village is een vier sterren hotel.

Mitsis village in Kardamena op Kos

Een van de Mitsis resort in de village bij Kardamena

Mitsis Norida Beach hotel is en vijf sterren accommodatie in het vakantiedorp van Kardamena. Het hotel bestaat uit 75 standaard kamers, 210 superieure kamers, 40 maisonnettes en 130 familie kamers. Het Norida Beach resort heeft een speciaal programma voor kinderen van vier tot en met 12 jaar met dagelijks van 21.00 tot 21.45 uur de kinderdisco. De mini club is dagelijks geopend van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur.

Het Mitsis Summer Palace beachhotel resort is een zeer luxe vijf sterren accommodatie. Alle 252 kamers en suites stralen klassieke luxe uit. De 96 familie kamers delen per 15 kamers een eigen zwembad van 90m2 of 200m2. Kinderen vanaf acht jaar kunnen gebruik maken van het zwemparadijs.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kardamena uitgaan

Starlight club in Kardamena

Elke nacht feest in club Starlight in Kardamena

Het uitgaansleven in Kardamena komt al vroeg op gang en als de zon ondergaat veranderd de boulevard en het kleine centrum in een sfeervol nachtleven. De terrasjes langs de zee stromen vol en over de boulevard lopen hordes toeristen op zoek naar een stoel op een terras. Starlight is “the place to be” in Kardamena en de grootste club van de badplaats. Elke dag geopend van 24.00 uur tot heel vroeg in de ochtend. Populair bij de Engelse jeugd met schuimparties, internationale DJ’s en house en R&B muziek.