Agia Anna

  Agia Anna is de drukste badplaats van het Griekse eiland Naxos. De vakantiebestemming ligt op zeven kilometer van de hoofdstad en is in twee├źn gedeeld. Het centrum is gezellig en hier is het strand volledig georganiseerd tot aan de pier met kleine haven. Hierna verandert de kustlijn in duinen met daarachter een langgerekt en breed zandstrand en verderop de plaats Plaka. Aan de andere zijde loopt Agia Anna over in de bestemming Agios Prokopios.

  Agia Anna is de drukste vakantiebestemming op Naxos

  Taverne Paradiso is een tip om te gaan lunchen of dineren. Het terras van typisch Griekse tavernesets ligt onder twee bomen direct aan het strand. Vanuit het centrum volg je de kustroute over de onverharde weg (anno 2019). Vanuit de haven vertrekken boten voor een dagexcursie naar stranden in de buurt de eilanden van Koufounisia. Zelf een motorbootje huren en langs de kust varen kan ook.

  Vanaf de witte St. Nicolas kapel heb je een mooi uitzicht op de baaien van Agia Anna. Opvallend is hier de rots die geverfd is als een haai. Geen bezienswaardigheid, maar het lijkt wel op een echte haai en is origineel. Het strand net achter deze kapel is een nudistengedeelte.

  foto album Naxos

  Meer Griekenland aanbiedingen