Pyli

  Pyli, ook wel Pili genoemd, is een bergdorp op het Griekse eiland Kos en is verdeeld in een oud en nieuw gedeelte. De afstand van Kos-stad bedraagt zo’n 15 kilometer. Oud Pyli, of Paleo, ligt op een hoogte van 290 meter ten zuidoosten van Pili; het nieuwe gedeelte. Bij Pili worden veel fruitsoorten en verschillende groentes verbouwd. Het is niet direct een vakantiebestemming, maar een leuk dorp om te bezoeken tijdens je vakantie op Kos.

  Pyli is een bergdorpje op het Griekse eiland Kos

  Paleo Pyli herbergt verschillende oude bezienswaardigheden. Interessant is hier de Byzantijnse vesting. Tot circa 1830 is het oude Pyli bewoond geweest, maar door een cholera epidemie trokken de inwoners naar het nieuwe gedeelte. In het nieuwe Pili is de Agios Georgios kerk met blauw koepeldak bezienswaardig. Ook leuk om hier in het dorpje wat te eten of drinken in een taverne.

  Maak een wandeling door het dorp en geniet van het uitzicht wat je hebt over het eiland. Doordat Kos een redelijk vlak eiland is kun je al vanaf deze hoogte een groot deel van de kustlijn van het Griekse eiland bezichtigen. Met een huurauto kun je het dorp eenvoudig bereiken vanuit vakantiebestemmingen als Kos-stad en Kardamena.

  foto album Kos


  Wat zijn jouw tips voor Pyli?