Agia Galini

Agia Galini is een vakantiebestemming in het zuiden van Kreta. Deze gezellige badplaats met het meest compacte dorpscentrum van het eiland ligt op 53 kilometer afstand van Rethymnon en 80 kilometer van Heraklion. Het is een geliefde bestemming onder Nederlanders met leuke winkeltjes, talloze terrassen, tal van kleinschalige accommodaties en ligt in de fraaie baai van Messara aan de Libische Zee.

Agia Galini is de gezelligste vakantiebestemming van Zuid-Kreta

Het dorpsstrand Agia Galini beach wordt opgesplitst in twee delen door het riviertje Pavlis. Met een loopbruggetje aan de zeezijde is er een wandelverbinding tussen beide stranden. Aan de westkant van deze badplaats vind je meerdere grotten, zoals de Daedalus cave, en fraaie rotspartijen waar je prima kunt snorkelen. Andere mooie stranden zijn het naburige Agios Pavlos beach en Agios Georgios beach. Bezienswaardig zijn de grote stenen beelden van Icarus en Daedalus die hoog op een rots aan het begin van de haven staan bij het theater.

Agia Galini is één van de mooiste dorpjes langs de zuidkust van Kreta. Van origine is dit een vissersdorp, maar tegenwoordig dus een gewilde vakantiebestemming. De witte woningen van het schilderachtige stadje liggen tegen een heuvel aangeplakt. Drie steegjes van zo’n 150 meter die allemaal uitkomen op de grote platia aan de haven vormen hier het knusse centrum. In het haventje dobberen vooral vissersbootjes en vaartuigen die voor dagtrips worden ingezet naar stranden in de omgeving. Agia Galini heeft busverbindingen met Heraklion, Rethymnon, Matala en Festos.

Kreta foto album

Agia Galini tips

Agia Galini op Kreta kustlijn

Rotskust bij Agia Galini

Lekker slenteren door de smalle steegjes van Agia Galini is leuk om te doen. Winkeltjes, tavernes, bars en restaurants zijn er namelijk genoeg te vinden in dit plaatsje. Langs het strand kun je mooie wandelingen maken en vind je bijvoorbeeld de ruïne van een oude tempel van Artemis.

Als je niet de kade oploopt, maar het pad achter het ziekenhuis naar boven neemt, dan kom je bij de witte beelden van Icarus en zijn vader Daedalus uit. Een fraai uitzichtpunt met daarachter een klein openlucht theater. Het heeft de vorm van een amfitheater en hier worden regelmatig muzikale optredens gegeven.

Vanaf de haven en de parkeerplaats omhoog, richting het centrum van Agia Galini gaan drie hoofdaders. Hierlangs vind je tal van terrassen en winkeltjes. Je huurauto kun je het beste parkeren bij de haven.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agia Galini stranden

Agia Galini op Kreta

Agia Galini – haven en dorp

Agia Galini beach is georganiseerd met strandstoelen en parasols. Langs het strand vind je de nodige tavernes, restaurants en accommodaties. Op verschillende plaatsen aan het strand, meest bij het riviertje, staan ook de nodige bomen. Lekkere schaduwplekken tegen de warme zon in de zomer. Het kindvriendelijke strand en de zeebodem zijn bedekt met een mix van zand en kiezels.

Ook kun je mooi snorkelen voor kust in het heldere zeewater. In de zomermaanden vertrekken vanuit de haven dagelijkse cruises naar stranden in de buurt als Agios Georgios, Agiafarango, Agios Pavlos en zelfs naar het palmbos van Preveli.