Triopetra beach

  Triopetra beach is een vrij groot strand in het zuiden van Kreta. Het ligt op 48 kilometer van de stad Rethymnon. Symbool voor het strand zijn hier de drie grote stenen (meer rotsen) aan de zuidkant van het strand. De weg ernaartoe is fraai en je vindt er meerdere tavernes en accommodaties vrijwel aan het strand. Met de auto kun je tot op het strand doorrijden en daar parkeren.

  Triopetra beach is herkenbaar aan de drie grote rotsen

  Triopetra beach ligt tussen de vakantiebestemmingen Plakias en Agia Galini in. Achter de drie rotsen ligt een kleiner zandstrand Little Triopetra genaamd. Ook hier vind je een taverne en kun je ligbedjes en parasols huren. Het grote strand is in totaal meer dan één kilometer lang en op sommige plaatsen tot wel 50 meter breed. Het loopt uiteindelijk aan de noordkant over in Ligres beach.

  Het kan op Triopetra flink waaien en de zeebodem loopt vrij snel af. Voor gezinnen met kleine kinderen is dit strand en zijn andere stranden in de omgeving minder geschikt. Als rustzoeker ben je hier aan het juiste adres. Hier is nog geen massatoerisme en vind je altijd een plekje op het strand. Snorkelen gaat hier door de vaak onrustige zee niet zo makkelijk.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen