Milatos

  Milatos een kleine en nog niet toeristische kustplaats langs de noordkust van Kreta. Zoals met zoveel Griekse dorpen heeft het een hogergelegen gedeelte en een nieuwe deel aan de Kretenzische kust. En deze twee dorpjes liggen ongeveer een kilometer van elkaar vandaan. Het ligt 13 kilometer van Stalis vandaan en slechts acht kilometer ten oosten van Sisi.

  De druipsteengrot van Milatos met witte kapel is bijzonder

  Langs de kust vind je de accommodaties en wat tavernes. Net als een haventje van Milatos. Noemenswaardig is de gelijknamige grot op vier kilometer afstand in het binnenland. Een druipsteengrot met een interessant kapelletje en altaar. De witte kapel in de grot dateert uit 1953 en het altaar heeft relikwie├źn van de veldslag die hier in 1823 heeft plaatsgevonden. Van hiervandaan heb je trouwens een mooi uitzicht op het dal en de kustlijn. Als je in de buurt bent is deze grot zeker leuk om te bezoeken.

  De stranden bij Milatos zijn bedekt met kiezels en stenen en de zeebodem loopt het snel af. Bij het kleine haventje is een klein zandstrand dat beschermt ligt tegen de noordenwind. Hier vind je tevens enkele tavernes waar verse vis dagelijks op het programma staat.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen