Sissi

Sissi, ook wel Sisi genoemd, is een vakantiebestemming op Kreta. Het van origine vissersdorpje ligt centraal aan de noordkust van het eiland op zeven kilometer ten oosten van Malia en twintig van Chersonissos. Heel anders dan deze twee drukke vakantie-oorden. Een natuurlijke haven met een aangelegde pier tegen de nodige golfslag is de belangrijkste trekpleister van de badplaats. Boven langs het haventje loopt een soort boulevard met tavernes, bars en restaurants met uitzicht op grote hoeveelheid palmen die tegen de helling aan groeien.

Sissi is een echte familievakantiebestemming op Kreta

Bij het haventje van Sissi vind je de meeste voorzieningen. Restaurants, bars, terrasjes, supermarkten en diverse winkeltjes. In de haven meest liggen vissersbootjes en motorbootjes. Dagelijks meert hier een excursieboot aan uit Chersonissos en Malia. De stranden Boufos beach en Avlaki beach zijn toegankelijk en verderop bij de Robinson club Kalimera Kriti ligt nog een groter strand, ook vrij toegankelijk, in een beschermde baai. Boufos is een zandstrand en Avlaki is meest bedekt met kiezels. Beide stranden zijn georganiseerd met strandstoelen en parasols. In de baai van het haventje liggen verschillende andere kleine zandstranden.

Naar het westen toe, tussen de doorgaande weg en de zee, ligt de vrij grote Sissi Camping. Wil je gaan shoppen of ’s avonds op stap gaan, dan zijn Malia en Agios Nikolaos de aangewezen plaatsen. Met een huurauto of taxi ben je hier zo. De beste reistijd voor Sissi is van eind april tot en met half oktober. Gezien het milde klimaat van Kreta kan het hier in de wintermaanden nog steeds lente-achtig zijn.

foto album Kreta

Sissi tips

Sissi ligt een kilometer of twee van de hoofdweg af en vanuit het stadje zelf vertrekken enkele bussen per dag naar Agios Nikolaos en richting Heraklion. Langs de hoofdweg zijn ook bushaltes en hier komt elk half uur een bus langs in beide richtingen. Een tip als je het openbaar vervoer wilt gebruiken en bovendien een voordelige manier van reizen op Kreta.

Voor mooiere en grotere zandstranden kun je naar Malia toe gaan. Deze badplaats ligt op een paar kilometer rijden van Sissi af. Ook is hier het archeologische Minoïsche paleis te bezichtigen tijdens je vakantie.

Meer Griekenland aanbiedingen


Sissi stranden

Sissi vakantie uitzicht op de kust

Sissi Kreta – kustlijn bij de haven

In Sisi en de directe omgeving zijn meerdere mooie en goede stranden te vinden. Boufos beach is populair en door de wind die hier veel waait is het ook een strand voor wind- en kitesurfers. Awlaki is het alternatief en met kiezels bedekt en ligt dichtbij Sissi. Milatos beach is een pittoresk baaitje met zandstrand op 25 kilometer ten noordwesten van Agios Nikolaos.

Het is hier een stuk rustiger dan op de eerder genoemde stranden. Sissi beach ligt in de fjordvormige baai met haven van de vakantiebestemming en bestaat uit meerdere kleine zandstranden.