Molos

    Molos is vakantiebestemming op het eiland Skyros. Het ligt op loopafstand van het hogergelegen hoofdstadje Chora. De ligging is op een spaarzaam vlak gedeelte van Skyros en grenst aan het eveneens georganiseerde Magazia beach. Langs de kust en wat meer landinwaarts vind je hier de nodige studio’s, appartementen en kleinschalige hotels. Dichterbij het vissershaventje ook de nodige tavernes en restaurants.

    Molos is de meest toeristische bestemming op Skyros

    Leuk om te bezoeken is de witte Agios Nikolaos kapel, welke is uitgehouwen uit een stuk rots. Het ligt naast Pouria beach en je kijkt uit op een andere witte kapel Agios Ermolaos genaamd. Hier vind je ook een oude windmolen die tegenwoordig onderdeel is van een taverne. Het zandstrand van Molos is bedekt met donkergeel zand, is lang en op sommige plaatsen wel 30 meter breed. Een groot gedeelte is georganiseerd met ligbedden en parasols en diverse bars en tavernes. Zoek je een minder druk en ongeorganiseerd zandstrand, dan kun je naar Gyrismata beach toegaan. Dit ligt op loopafstand ten noorden van Molos.

    Voor meer vertier is Chora een tip. Het stadje ligt op twee kilometer afstand, maar wel wat hoger in de bergen. Met het openbaar vervoer of een huurauto is een beter alternatief. Bezoek hier ook het kastro en maak wandelingen door het oude gedeelte van Skyros-stad.

    Meer Griekenland aanbiedingen