Fortezza kasteel

  Het Venetiaanse Fortezza kasteel in Rethymnon wordt wel gezien als het grootste Venetiaanse fort ter wereld. Ze bouwden het fortezza aan het einde van de 16e eeuw op de plek van een Byzantijnse citadel. In deze vesting ligt een aardig park, de Sultan Ibrahim Han moskee, een openluchttheater, kapel en enkele ruïnes van woonhuizen.

  Het Venetiaanse Fortezza fort van Rethymnon is het grootste ter wereld

  Je kunt het Fortezza kasteel van Rethymnon dagelijks bezoeken van 08:00 tot 20:00 uur. De entree bedraagt € 4,- per persoon. Een familiekaart kost tien euro. Het grootste gedeelte is een vrij kale bedoeling en zeker op een warme zomerdag is dit best vermoeiend. In het jaar 1573 werd gestart met de bouw van het fort. Pas zeven jaar later, in 1580, werd het opgeleverd. Tegen die tijd hadden meer dan 100.000 Kretenzers aan het imposante bouwwerk meegeholpen.

  In 1646 viel het fort in Turkse handen en eigenlijk is er in die periode niets veranderd. Tot de Tweede Wereldoorlog bestond het fort nog uit veel woonhuizen. In deze Tweede Wereldoorlog werden deze woningen verwoest en inwoners verhuisden naar het centrum van de stad Rethymnon. Dat is sindsdien niet meer veranderd. In het openluchttheater worden s’ zomers diverse optredens gepland.

  Rethymnon foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen