Kreta in top 10 populaire bestemmingen wereldwijd 2023

24 januari 2023 Bas Wanrooij
Kreta in top 10 bestemmingen wereldwijd 2023

Venetiaanse haven van Chania op Kreta

Kreta wordt door bezoekers van TripAdvisor gezien als één van de tien meest populaire vakantiebestemmingen in 2023. Het Griekse eiland staat op de zevende plaats in de top 25 van de Travellers’ Choice Awards. Dubai, Bali en Londen vormen de top drie in deze jaarlijkse lijst van populaire bestemmingen, bepaald door bezoekers van de reisbeoordelingenwebsite. Kreta is tevens de enige Griekse notering in de top 10 van populaire bestemmingen wereldwijd voor 2023.

Kreta op plaats twee als culinaire bestemming wereldwijd

Kreta staat voor 2023 op de tweede plaats als beste culinaire bestemming ter wereld. Na Rome wordt het grootste Griekse eiland dus getipt als culinaire topbestemming voor de beste plaatselijke smaken. Zowel voor snacks als lokale gerechten moet je in 2023 dus op het eiland Kreta zijn. Hanoi, Florence en Parijs maken de top vijf van beste bestemmingen voor eten in 2023 compleet. Vooral de kleine dorpen en steden als Chania en Rethymnon worden getipt voor hun diversiteit in Kretenzische gerechten.

Athene in top 3 voor cultuur snuiven in 2023

Griekse hoofdstad Athene staat in de top 3 van beste bestemmingen om cultuur te snuiven in 2023. Genoemd worden de moderne metro, goed toegankelijke luchthaven en de zeer hoogwaardige bezienswaardigheden. Bij de culturele bezienswaardigheden worden begrijpelijk de Akropolis en het Akropolis museum als hotspots genoemd. Fes in Marokko staat dit jaar bovenaan voor cultuur wereldwijd, gevolgd door Jeruzalem in Israël. Athene is overigens de enige Griekse notering in de top 25 voor cultuur in 2023.