Rimondi fontein

  De Rimondi fontein ligt in het historisch centrum van Rethymnon op Kreta en werd al in het jaar 1629 gebouwd. In renaissancestijl en genoemd naar stadhouder Alvise Rimondi in die tijd. Deze fontein is uitgeroepen tot het embleem van de stad Rethymnon en is een voorbeeld van typisch Venetiaanse architectuur. Uit drie stenen leeuwenkoppen stroomt water en ze worden omgeven door vier Korintische zuilen.

  De Rimondi-fontein is een bezienswaardigheid in Rethymnon

  Deze Rimondi-fontein is vrij te bezichtigen en is tijdens de Turkse bezetting voorzien van een koepeldak. Dit zie je gedeeltelijk nog terug naast de Korintische zuil aan de rechterzijde. Het ligt dichtbij de Venetiaanse haven van de stad. De ligging op een pleintje tussen meerder terrassen is wat ongelukkig. Boven de middelste leeuwenkop zit je het beeldmerk van Rimondi. Overigens is het water wat uit deze leeuwenkoppen stroomt kraakhelder en drinkbaar.

  Vanuit de haven loop je over de Paleologlou naar Plateia Titou Petichaki. Combineer een kijkje naar deze fontein met Porta Guora, de Venetiaanse haven en het Fortezza.

  Rethymnon foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen