Venetiaanse haven Chania

  De Venetiaanse haven van Chania is er eentje om verliefd op te worden. Een bezoek aan de oude stad begint meestal hier langs zee. In het westen van begint de haven bij het Firka-bastion. Dit Firka fort dateert uit 1629 en kun je vrij bezoeken. Voorheen was dit een kazerne en gevangenis, tegenwoordig een bezienswaardigheid. Net voor het fort kun je in het voor- en naseizoen proberen je auto te parkeren. Je loopt hiervandaan zo naar de Venetiaanse haven van Chania. In de zomermaanden is het hier meestal te druk en zul je wat verder weg een parkeerplekje moeten zoeken.

  Een bezoek aan Chania start bij de Venetiaanse haven

  Vanaf dit Firka Venetiaanse fort heb je uitzicht over de volle lengte van de haven. Doordat de haven niet diep genoeg is zul je hier geen grote veerboten en cruiseschepen zien aanmeren. Daarvoor dient de baai bij het plaatsje Souda. In het oosten eindigt de haven bij het arsenaal en de Venetiaanse stadsmuren. Dit gedeelte van de stad bruist als nooit tevoren met veel goede en gezellige horecagelegenheden. Hier vind je ook de expositie van het Minoïsch schip.

  De vuurtoren van Chania ligt aan een lange pier en kun je de oostzijde van de haven te voet bereiken. Een mooie wandeling. Deze vuurtoren dateert uit de 15e eeuw en werd door de Venetianen gebouwd. Echter hebben de Egyptenaren hier tussen 1830 en 1840 het uiterlijk van de vuurtoren veranderd in die van een minaret.

  De Janitsarenmoskee, ook wel Hassan Pasja-moskee of Koubes genoemd, is het oudste islamitische gebouw in Chania. Deze opvallende moskee werd in 1645 gebouwd en kun je niet missen. Voor deze moskee staan namelijk ook de paardenkoetsen geparkeerd.

  foto album Chania

  Meer Griekenland aanbiedingen