Avlemonas

  Avlemonas is een fraai kustplaatsje in het zuiden van Kythira. Het ligt op 18 kilometer rijden van Chora af en 11 kilometer van de luchthaven. De twee baaien hebben mede door de palmbomen, het heldere zeewater en de andere vegetatie een tropisch uiterlijk. In het haventje liggen voornamelijk jachten en vissersbootjes. Op de kaap vind je overblijfselen van een Venetiaans fort uit 1565 met kanonnen, die de haven van Avlemonas vroeger moest verdedigen. 

  Avlemonas is een pittoresk havenplaatsje op Kythira

  Avlemonas is een pittoresk en gezellig dorp met tavernes, kafénions en hotels en appartementen. Het strand van Paliopoli ligt op een steenworp afstand van de vakantiebestemming en is één van de langste van Kythira. Alternatief is de baai van Kaladi met een kiezelstrand op vijf kilometer rijden. Vanaf de parkeerplaats heb je een mooi uitzicht op deze baai en het strand.

  Het gerestaureerde huis van de familie Cavallini is bezienswaardig. Boven de ingang hangt een zonnewijzer en de woning dateert al van begin 18e eeuw. Je vindt het gebouw dichtbij het haventje. Hier pal achter ligt het kerkje van st. Nicholas. Een tip voor lunch of een drankje is Mpotzio Café. Vanaf het terras heb je bovendien een mooi uitzicht op één van de twee baaien.

  foto album Kythira

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Avlemonas?