Vliegveld Kythira

  Het vliegveld van Kythira behoort tot de kleinere luchthavens van Griekenland. Kythira Airport, Alexandros Aristotelous Onassis, is een nationaal vliegveld en heeft de IATA afkorting KIT. De meeste vluchten die hier komen en gaan zijn binnenlands. Van en naar Athene is de drukste vliegroute. Toch landen er ook vliegtuigen uit het buitenland met toeristen op Kythira. Vanuit Nederlander vliegt Transavia met een Boeing 737-700 op het Ionische eiland. Een combinatievlucht met het vliegveld van Kalamata op de Peloponnesos.

  Kythira Airport is een kleine nationale luchthaven in Griekenland

  De landingsbaan van Kythira Airport is slechts 1.461 meter lang en 30 meter breed. Dit betekent dat niet ieder passagiersvliegtuig hier kan landen en opstijgen. Sinds 1971 is het vliegveld van Kythira operationeel en de meeste faciliteiten dateren van na het jaar 2000. De luchthaven ligt bij centraal op het eiland op 22 kilometer rijden van de hoofdstad Chora op een hoogte van 319 meter boven de zeespiegel.

  Vanaf Schiphol Amsterdam bedraagt de vliegduur naar Kythira zo’n drie uur en een kwartier (zonder tussenstop). De vliegafstand is zo’n 2.300 kilometer. Voorzieningen op het vliegveldje zijn beperkt tot een kleine catering en een tax free winkeltje. Van en naar het vliegtuig mag je onder begeleiding lopen. Jaarlijks landen er zo’n 700 vluchten met in totaal 20.000 tot 25.000 passagiers.

  foto album Kythira

  Meer Griekenland aanbiedingen