Sivota

Sivota, ook wel Syvota genoemd, is het meest pittoreske havenplaatsje van Lefkas. Het vissersdorp ligt in het zuidoosten van Lefkas op 32 kilometer van de hoofdstad van Lefkada. Met een huurauto is de reistijd ongeveer 45 minuten. Sivota is geliefd bij zeilers door de beschutte natuurlijke haven. Niet verwonderlijk dat zelfs tot ver in oktober het haventje nog vol ligt met zeilboten.

Sivota is het meest pittoreske havenplaatsje van Lefkas

De heuvels en bergen rondom de fjord van Sivota zijn prachtig groen bedekt met olijf- een pijnbomen. Bij slecht weer met veel wind is deze natuurlijke haven een toevluchtsoord voor zeilboten. Niet alleen zie je hier zeilboten en visserskotters, maar ook luxe jachten. Om de haven, langs het water, kun je wandelen over een gezellige boulevard met restaurants, bars, taveernes en verschillende (souvenir)winkeltjes.

De schilderachtige baai en het haventje zijn bezienswaardig als ook Choirospilia (varkensgrot). Een bezoek aan het wijnhuis Lefkas Earth (Lefkaditiki gi) is een tip tijdens je vakantie in Sivota of in de omgeving.

Mooie stranden vind je genoeg genoeg in de omgeving van Syvota. Bijvoorbeeld Mikros Gialos beach bij het naburige Poros of kleine kiezelstranden als Amouso beach. De trekpleisters van Lefkas als Egremni beach en Porto Katsiki zijn gemakkelijk met een huurauto te bereiken.

foto album

Sivota stranden

Het strand van Sivota zelf is niet het mooiste in de omgeving. Natuurlijk kun je hier zwemmen, maar dichtbij zijn er andere stranden waar je heen kunt gaan. Mikros Gialos beach, vlakbij Poros, is een mooi en breed kiezelstrand. Het wordt ook wel Rouda beach genoemd, bedekt met witte stenen en kiezels en grotendeels goed georganiseerd. Ligbedden, parasols, restaurants, hotels en zelfs een camping liggen aan of dichtbij Mikros Gialos beach (Poros beach).

Ben je op zoek naar een kleiner strand? Dan is Amouso beach een tip. Een klein kiezelstrand met taveerne en strandstoelen en parasols. Het strand van Amouso is geliefd bij “locals”.

Meer Griekenland aanbiedingen


Sivota restaurants

In Sivota zijn meerdere restaurants en de meeste liggen direct aan het water. Ionion is een taveerne waar je heerlijk vis kunt eten.Yannis en zijn personeel zorgen voor een warm gastvrij onthaal en op de menukaart kun je kiezen uit veel visgerechten. Blauwe Griekse stoeltjes, een overdekt terras met bougainville en druiven en je tafeltje staat echt direct aan zee.