Egremni

Egremni beach is een van de mooiste zandstranden van het eiland Lefkas. Het is tegenwoordig bijna net zo populair als Porto Katsiki en staat in verschillende toplijsten van mooiste stranden van Griekenland, Europa en zelfs ter wereld. Het witte zandstrand ligt op 40 kilometer rijden vanaf Lefkas stad en 35 kilometer van Nidri aan de westkust van Lefkada op vijf minuten rijden van Porto Katsiki.

Vanaf Egremni beach bar heb je een prachtig uitzicht op het witte zand

De weg naar Egremni is minder gemakkelijk en het laatste stuk dien je lopend af te leggen via 340 traptreden naar beneden. Uiteraard is hier een parkeerplaats, maar als het druk is moet je de auto al veel eerder en verder van het strand parkeren langs de weg.

Egremni beach bar kom je langs de weg naar beneden tegen en zeker de moeite waard om iets te gaan drinken. Het uitzicht op het witte zandstrand en de zee van het terras is betoverend. Daarbij wordt er ook een lekker muziekje gedraaid.

In het najaar 2015 is het strand deels verwoest door krijtrotsen die zijn ingestort na een aardbeving. Als de natuur zijn gang gaat zal Egremni een mooier strand worden dan dit tevoren. De weg ernaartoe en de trap naar beneden zullen opnieuw worden aangelegd.

foto album Lefkas

Egremni tips

Egremni beach op Lefkas

De zee bij Egremni beach op Lefkas

In april en mei, maar ook in oktober is Egremni fraai en rustig. Het is niet ongebruikelijk dat je in de herfstvakantie, eind oktober, één van de enige bezoekers bent op dit strand. Dat lijkt een droom en eind april of begin mei kun je hetzelfde ervaren.

Je auto parkeren kan nog wel eens een uitdaging worden. Beneden bij de trap op de parkeerplaats is beperkte parkeerruimte. De auto’s worden soms ook al eerder geparkeerd langs de weg.

Meer Griekenland aanbiedingen


Egremni stranden

Egremni beach het strand op Lefkas

Het strand van Egremni op Lefkas

Het strand van Egremni bestaat uit wit zand en soms wat kleine witte kiezels. Je vindt hier genoeg zonnebedden, parasols en is te bereiken met de auto en scooter vanuit Athani. Op het strand zijn twee cantina’s (beach bars) waar je eten en drinken kunt kopen. Het zandstrand is ongeveer twee kilometer lang en maximaal 80 meter breed.

Kindvriendelijk is het fijne strand zeker, maar de zee kan weleens wat wilder zijn. Bovendien loopt de zeebodem hier snel af. Ook is de trap van 340 treden, ongeveer 145 meter, iets waar je met kinderen rekening mee dient te houden. Met een kinderwagen of buggy is dit een uitdaging.