Anemotia

    Anemotia is een traditioneel dorp ergens in de bergen in het noorden van het eiland Lesbos. Het ligt op 18 kilometer ten westen van de badplaats Petra en 19 kilometer ten noordwesten van Skala Kalloni. Gemakkelijk te bereiken via de nieuwe mooie en snelle weg. Het wijnhuis van de coöperatie Ifestio Anemotias is een bezoek waard. Proef de lokale wijnen van wijngaarden uit de omgeving. Zoals in zoveel dorpen vind je hier ook de nodige kafénions en tavernes.

    Anemotia is een schilderachtig bergdorp in Noord-Lesbos

    Je passeert Anemotia praktisch als je onderweg bent naar het versteende woud. Leuk om hier even af te slaan en te genieten van het traditionele dorpsleven op Lesbos. Een stop voor een koffietje bijvoorbeeld of lunch. In augustus vindt hier jaarlijks het driedaagse wijnbouwfestival plaats. Uiteraard met veel (lokale) wijn, maar ook met muziek, dans en lekker eten. Bezienswaardig in het bergdorp zijn het lokale kleine museum, de Kalokosta fontein uit 1729 en de diverse kerken die je hier tegenkomt.

    In de groene en bergachtige omgeving van Anemotia kun je mooie wandelingen maken. Tevens kun je hier goed mountainbiken in het ruige achterlandschap en het bos vol naaldbomen.

    Meer Griekenland aanbiedingen