Skala Kalloni

  Skala Kalloni is een vakantiebestemming op drie kilometer ten zuiden van het dorp Kalloni centraal op het eiland Lesbos gelegen. De afstand naar Mytilini is 44 kilometer. Het dorp ligt aan een grote gelijknamige baai en is populair voor “birdwatching”. Flamingo’s en andere vogels overwinteren hier.

  Ervaar in Skala Kalloni het Sardines festival en ga birdwatchen

  De zoutpannen van de golf, de kleine riviertjes en de olijfgaarden zorgen voor een ecologisch vriendelijk gebied voor veel vogelsoorten. Vogelspotters kunnen hier o.a. blauwe reigers, witte en zwarte ooievaars, roodvoetige valken en bijeneters in hun natuurlijke leefomgeving zien. De beste reistijd voor birdwatching in Skala Kalloni is in de lente en in de herfst.

  Skala Kalloni is bovendien bekend van de sardientjes. Elk jaar organiseert men in de kustplaats het traditionele “Sardines festival”. Een tip om bij te wonen als je hier op vakantie bent. Veel gratis sardientjes, ouzo, live muziek en traditionele dans.

  Het zandstrand van Skala Kalloni is fraai, kindvriendelijk, georganiseerd en langgerekt. Langs het strand vind je de nodige tavernes, restaurants, café’s en souvenirwinkels. Ook om het dorpsplein in het centrum vind je de nodige eetgelegenheden en winkeltjes. Een plek om lekker rond te slenteren tijdens je vakantie.

  foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen