Stipsi

  Stipsi is een bergdorp in het noordoosten van het eiland Lesbos. Het is een traditioneel bergdorp met stenen huizen en oranje pannendaken en ligt op 10 kilometer afstand van Molyvos en dichtbij de vakantiebestemmingen Petra en Anaxos. De kerktorens van de Agios Triados en Panagia Stifis kerken steken hoog boven de andere gebouwen uit en zijn bezienswaardig.

  Stipsi is een traditioneel bergdorp op Lesbos

  Stipsi is zo’n dorpje waar je automatisch langs gaat, maar het is een tip om hier even te stoppen. Maak een wandelingetje door het oude en gezellige centrum en drink een kop koffie op één van de terrasjes van kafénions. Je kunt er zelfs naartoe wandelen vanuit de eerder genoemde kustplaatsen. Ook leuk is het iets grotere dorp Pelopi op acht kilometer afstand.

  Vanuit het dorp Stipsi en vanaf de bergen in de omgeving heb je mooi uitzicht op de kust en de zee. In het bergdorp zijn slechts enkele accommodaties mocht je hier willen blijven overnachten. Het is gemakkelijker om in een badplaats aan de kust te verblijven en van daaruit een bezoek te brengen aan het plaatsje in de bergen.

  foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen