Antissa

  Antissa is een dorp in het westen van Lesbos op 40 kilometer rijden van de stad Molyvos. Het plaatsje ligt langs de doorgaande weg naar Sigri en dichtbij het versteende woud. Een authentiek bergdorp met een gezellig centrum vol met terrasjes op het dorpsplein met hoge platanen. Het uitzicht op de berghellingen, met oranje pannendaken van de woningen op de voorgrond, is fraai.

  Antissa is een traditioneel bergdorp in het westen van Lesbos

  Het dorp Antissa nodigt uit om tijdens je rit naar het versteende woud even te stoppen voor een versnapering of Griekse lunch. De twee grotere dorpskerken zijn bezienswaardig en leuk is de witte windmolen langs de doorgaande weg. Op zes kilometer afstand ligt het Moni Agiou Ioanni Theologou Ipsilou klooster en is een ware bezienswaardigheid van Lesbos.

  Antissa ligt in een vulkanisch gebied waar nog regelmatig fossiele bomen en planten worden geborgen. Deze worden dan, indien niet te groot, tentoongesteld in het museum in Sigri. Een echte vakantiebestemming is het bergdorp overigens niet. Er zijn weinig accommodaties en toeristen doen Antissa vaak aan voor een korte stop met een wandeling door het karakteristieke centrum van het plaatsje. Voor strand ga naar het havenplaatsje Gavathas of Sigri.

  foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen