Vatera

  Vatera is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Lesbos. Het ligt aan de zuidkust van het eiland op 50 kilometer afstand van de hoofdstad Mytilini. Het lange grijze zandstrand is de grote toeristische trekpleister van het badplaatsje. Het dorpje zelf is nog niet zo toeristisch en een echte bestemming voor vakantie om te relaxen. Door de ligging van Vatera in het zuiden heeft de soms sterke noordenwind weinig invloed op het dagelijks leven.

  Vatera is een rustige vakantiebestemming op Lesbos

  Het zandstrand van Vatera is één van de langste stranden van Lesbos. In totaal is de lengte meer dan 10 kilometer en de breedte is maximaal 45 meter. Langs het strand, zeker bij het dorpje, de nodige vegetatie die tijdens warme zomerdagen zorgt voor natuurlijke schaduw. Het strand is al jarenlang een Blue Flag beach. De zee is kraakhelder en de zanderige zeebodem loopt vrij snel af. Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit.

  Van april tot en met oktober kun je georganiseerd op vakantie naar Vatera. Vanuit Nederland vertrekken rechtstreekse vluchten naar het vliegveld van Lesbos en hiervandaan kun je verder reizen naar het badplaatsje. De meeste appartementen en hotel liggen aan of dichtbij het strand en langs de beach road vind je restaurants en tavernes met terrasjes met uitzicht op zee. Voor een prachtig uitzicht wandel je naar het Ilias Vatera kapelletje, gelegen op drie kilometer wandelen ten westen van het kleine centrum.

  foto album Lesbos


  Wat zijn jouw tips voor Vatera?