Gavathas

  Gavathas is een vissersdorp op het eiland Lesbos. Het ligt op 45 kilometer ten oosten van Molyvos aan de noordkust van het op twee na grootste Griekse eiland. Een rustige vakantiebestemming met enkele tavernes en kleinschalige accommodaties. In het haventje dobberen voornamelijk vissersbootjes op het heldere zeewater.

  Gavathas is voor een rustige vakantie op Lesbos

  De witte Agios Panteleimon kapel pronkt op een rots boven het hoefijzervormige haventje uit. Het fraaie zandstrand van Kampou ligt op loopafstand van het kleine centrum en aan de zuidzijde van de komvormige baai is ook het dorpsstrand bereikbaar. De zeebodem is grotendeels bedekt met zand en loopt zeer geleidelijk af.

  Voor meer voorzieningen is het traditionele dorp Antissa een tip. Hier vind je tavernes, kafénions, winkels en ligt op acht kilometer rijden van Gavathas. Leuk voor een dagje uit is het versteende woud van Lesbos. Het ligt op 20 kilometer afstand en je kunt een uitstapje prima combineren met een bezoek aan Antissa. Ook het havenplaatsje Sigri aan de oostkust is leuk om te bezoeken.

  foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen