Hephaestia

Hephaestia, ook wel Ifestia of Hephaistia genoemd, is een belangrijke archeologische bezienswaardigheid van het Griekse eiland Limnos. Limnos wordt ook wel “het eiland van Hephaistos” genoemd. Op de archeologische site kun je o.a. het amfitheater, de oude baden en het heiligdom van Kaberion (Kaberoi) bezichtigen. Het zijn de overblijfselen van een neoklassieke stad. Myrina ligt op 28 kilometer afstand en Moudros op 13 kilometer.

In Hephaestia op Limnos werd de god van het vuur geëerd

Hephaestia dankt haar naam aan de god Hephaistos. De smid van de goden en de Griekse god van het vuur en smeedkunst. De vondst van verschillende oude munten in het theater duidt op offers die hier hebben plaatsgevonden aan deze god. De ligging is vlak aan zee in het noordoosten van Limnos. Niet alleen het theater, maar ook resten van een oude tempel kunnen worden bezichtigd.

De toegang tot Hephaestia is gratis en de archeologische site op Limnos is dagelijks geopend. Er is geen winkeltje of horecagelegenheid bij de bezienswaardigheid. Raadzaam om zelf dus in ieder geval een fles water mee te nemen als je hierheen gaat.

Het amphitheater wordt in de zomermaanden ook gebruikt voor muzikale en theatrale optredens. Informatie en de agenda hiervoor kun je opvragen bij de accommodatie op Limnos waar je verblijft.

foto album Limnos

Hephaestia tips

Je kunt een bezoek aan Hephaestia prima combineren met een middagje naar het strand. Stranden van Neftina, Zematas, Plakia, Plaka en Keros liggen dicht in de buurt van de archeologische site. Met een huurauto ben je zo op één van deze mooie stranden.

Meer Griekenland aanbiedingen