Messon

    De tempel van Messon is de archeologische bezienswaardigheid van het Griekse eiland Lesbos. Deze opgravingen liggen redelijk centraal op het eiland op 30 kilometer van Molyvos vandaan en 28 kilometer van Mytilini. Het is al in de derde eeuw voor Christis gebouwd en bestond origineel uit 8 x 14 marmeren kolommen. In totaal was het oppervlakte van deze tempel liefst 42 x 24 meter.

    De tempel van Messon is de archeologische highlight van Lesbos

    Tegenwoordig kun je nog delen van de zuilen zien staan op het rechthoekige platform waar ooit de tempel van Messon heeft gestaan. Het is een kleine vindplaats en met een half uurtje heb je alles hier wel gezien. Dagelijks kun je Messon bezoeken van 08:30 tot 15:00 uur behalve op maandagen en op feestdagen, want dan is deze archeologische site gesloten. Entree bedraagt vier euro per persoon.

    Vanaf de hoofdweg volg je een zijpad van zo’n 800 meter naar de entree van deze bezienswaardigheid op Lesbos. Hier kun je je auto parkeren. Leuk is om een bezoek te combineren met vogelspotten in de zoutpannen hier vlakbij of een bezoek aan het olijfoliemuseum in het plaatsje Agia Paraskevi.

    Meer Griekenland aanbiedingen