Olynthos

  Olynthos is de archeologische bezienswaardigheid van Chalkidiki. Deze archeologische site ligt op 22 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Polygyros en 72 kilometer ten zuiden van Thessaloniki. Het gebied is vrij vlak en je kunt hier bijvoorbeeld enkele fraaie oude mozaïekvloeren bewonderen en overblijfselen van een toren uit de 12e eeuw. Olynthos is dagelijks geopend, behalve op dinsdag, van 08:30 uur tot 15:30 uur en de entree bedraagt vier euro per persoon.

  Olynthos is de archeologische bezienswaardigheid van Chalkidiki

  Olynthos is een oude stad en werd in 479 door de Perzen verwoest. Het lag aan monding van de Golf van Toroneus verspreid over twee heuvels. Deze klassieke stad was verdeeld over 64 bouwblokken. Elk bouwblok had weer tien vierkante kavels. Op deze archeologische vindplaats vind je tevens een klein archeologisch museum. Entree is inbegrepen. Vanaf de parkeerplaats dien je, na de entree te hebben betaald, vijfhonderd meter te wandelen over een zandweg, voordat je bij de overblijfselen van de oude stad terecht komt. Deze onverharde weg heeft tevens een helling. De nieuwe stad Olynthos is meer naar het westen gebouwd en heeft tegenwoordig zo’n 1200 vaste inwoners.

  Je kunt een bezoek aan Olynthos tijdens je vakantie combineren met een middagje strand in Kalyves. Dit strand ligt op vijf kilometer afstand en hier in deze kustplaats heb je tevens de mogelijkheid om wat te eten en te drinken. Goed alternatief hiervoor is Agios Mamas beach met enkele hippe beach bars.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen