Agia Anna beach

  Agia Anna beach is een zandstrand is een beschutte baai in het zuiden van Mykonos. Het strand ligt op 12 kilometer rijden van Mykonos-stad en er zijn genoeg voorzieningen. Zo kun je hier luxe ligbedden en parasols huren voor een zomerse dag. Meer naar de oostkant van de baai vind je het ongeorganiseerde gedeelte waar je gemakkelijk je eigen strandlaken neer kunt leggen. Het zandstrand wordt ook wel gezien als onderdeel van het grotere Kalafati beach aan de andere zijde van een rotspartij.

  Agia Anna en Kalafati beach liggen in het zuidoosten van Mykonos

  De zeebodem is grotendeels bedekt met zand en deels liggen er donkergekleurde rotsen op de zeebodem. Dat laatste maakt het mogelijk om in de baai van Agia Anna beach Mykonos te gaan snorkelen. Op de kaap aan de oostzijde van de baai staat de kleine witte Saint Anna kapel met verderop nog een kleine pier voor motorbootjes.

  Dichtbij het strand liggen de nodige (luxe) accommodaties en op loopafstand kom je meerdere eetgelegenheden tegen. Vanaf de terrassen heb je uitzicht op Kalafati beach. Hier is tevens een supermarkt gevestigd. Divounia beach is een kleiner en ongeorganiseerd strand in de directe omgeving die je ook kunt bezoeken. Net als Loulos beach wat iets naar het westen ligt bij Kalo Livadi. 

  foto album Mykonos

  Meer Griekenland aanbiedingen