Agios Stefanos

  Agios Stefanos is een kleine badplaats op vijf kilometer ten noorden van Chora. De vakantiebestemming ligt vlakbij de cruise terminal van Mykonos en regelmatig varen hier grote cruise schepen langs de baai voorbij. De baai van Agios Stefanos is mooi met een prima zandstrand. Het strand is ook geschikt voor families met kinderen en voor een deel georganiseerd met strandbedden en parasols.

  Agios Stefanos is een vakantiebestemming op het eiland Mykonos

  Langs het strand liggen verschillende accommodaties en ook op en tegen de rotsen aan de noordzijde van de baai. Het oude gedeelte en eigenlijk ook het centrum van Agios Stefanos ligt niet direct aan het strand, maar iets hoger tegen een berghelling. Hier vind je de nodige Griekse tavernes en winkeltjes. Agios Stefanos is voor een rustige vakantie en binnen 10 minuten sta je in het centrum van het levendige Mykonos-stad als je wilt.

  Het strand is een zandstrand en van april tot en met oktober grotendeels georganiseerd met strandstoelen en parasols. Een tip voor een rustiger strand is dat van Agios Sostis in het noorden van het Cycladen-eiland. Met een huurauto een ritje van een paar kilometer.

  Voor meer vertier kun je beter naar de hoofdstad van Mykonos gaan. Met een taxi een ritje van tien minuten. Een toeristische trekpleister van het eiland. Je raakt niet uitgekeken in de smalle staatjes met witgekalkte huizen en terrasjes, bars en boutiques in overvloed.


  Wat zijn jouw tips voor Agios Stefanos?