Agios Sostis beach

  Het strand van Agios Sostis ligt in het noorden van Mykonos vlakbij het dorpje Panormos en vijf kilometer van Mykonos-stad. Voordat je in Agios Sostis beach aankomt heb je al een fraai uitzicht op de baai en zie je direct dat het strand (nog) niet georganiseerd is. Je auto kun je beter niet naar beneden rijden en het laatste stukje met een steile helling is eenvoudiger te voet af te leggen. De meeste auto’s staan ook langs de weg. Twee kapelletjes met vuurrode daken sieren het aanzicht en steken af tegen het turquoise zeewater.

  Agios Sostis is een rustig zandstrand in Noord-Mykonos

  Agios Sostis is een fijn zandstrand en als je de rust zoekt of wat afwisseling voor de drukkere georganiseerde stranden langs de zuidkust van Mykonos, dan ben je hier op het juiste strand. Het strand is ook kindvriendelijk met een langzaam aflopende zanderige zeebodem. Wel waait er vaak noordenwind in deze baai, wat ook de nodige surfers aantrekt. Kikis taverne aan de noordzijde van het strand is een tip. Hier is geen elektriciteit en de taverne is dus alleen bij daglicht geopend. Het is aan te raden om zelf voldoende water en ander drinken mee te nemen naar het strand. Ten noorden van Agios Sostis vind je enkele fraaie en luxueus resorts.

  Bij de kerkjes met rode daken heb je een fraai overzicht over het lange zandstrand en zorgen de bomen en hoge struiken voor de nodige schaduw en verkoeling. Je kunt de kapelletjes van binnen bezichtigen als je wilt.

  Als je verder loopt langs de weg kom je bij de Fanari vuurtoren op het noordelijkste puntje van Mykonos terecht. Een mooie wandeling. De vuurtoren van Fanari staat op de kaap Armenistis en van hieruit heb je een fraai uitzicht op het Griekse eiland Tinos.

  foto album Mykonos

  Meer Griekenland aanbiedingen