Mykonos Vioma

  Mykonos Vioma is een ecologische wijngaard in het hart van Mykonos. De wijngaard van Nikos Assimomitis ligt bij het stadje Ano Mera in Maou en is in totaal 4,4 hectare groot. De druivensoorten Asyritiko, Athiri, Monemvassia, Malagouzia en Mandilaria worden door Nikos organisch onderhouden sinds 1994. Het wijnhuis van Mykonos is niet eenvoudig te vinden en als het het wilt bezoeken moet je vooraf even contact opnemen. Trouwens ook handig om direct te vragen hoe je erheen moet rijden.

  Nikos leeft zijn droom met zijn Vioma wijngaard op Mykonos

  Op de wijngaard van Mykonos Vioma hangt een relaxed sfeertje. De klassieke muziek en de bankjes en tafeltjes onder het afdakje zijn sfeervol. Bij een proeverij maak je bovendien kennis met  de lokale kaas Kopanisti van Mykonos en Louza rauwe plakjes varkensvlees. Vergelijkbaar met een goede ham.

  Entree Vioma wijngaard Mykonos

  Vioma wijngaard op Mykonos

  Zowel een rode als een witte wijn worden op op deze wijngaard gemaakt. Het label is Paraportiani, genoemd naar de prachtige witte kerk in Chora, en gebotteld in flessen van 750 ml. Een zoete dessertwijn Heliophilos komt overeen met de beroemde Vinsanto en wordt gebotteld in een fles van 500 ml.

  De rode en witte wijn zijn ook verkrijgbaar in 187 ml flesjes onder het label Irene. Van de witte wijn maakt Nikos ongeveer 8.000 flessen per jaar, van de rode wijn 5.000 flessen en 2.000 flessen dessertwijn.

  foto album Mykonos

  Meer Griekenland aanbiedingen