Mykonos heeft beste beach club ter wereld

21 februari 2020 Bas Wanrooij

Mykonos heeft beste beach club ter wereld in 2020Ftelia beach club in door Condé Nast Traveller in 2020 uitgeroepen tot de beste beach club ter wereld. Deze beach club en restaurant ligt aan het gelijknamige lange zandstrand in het noorden van Mykonos. Ftelia heeft een typisch Mediterraan interieur met spectaculaire gastronomie en een schitterend uitzicht op de kustlijn en zee. Chef Nikos Fotiadis is een Michelin sterren chefkok en tovert gerechten van de menukaart op je bord.

Hippy-achtig met een mondaine twist

De sfeer is een beetje hippy-achtig met een mondaine twist. Windsurfers komen graag in de grote baai, door de wind die hier regelmatig waait. Op het strand van Ftelia heb je altijd wel een plekje, al is het richting de beach club een stuk drukker. Bij Ftelia beach club, welke aan de rand van de baai op de rotsen is gebouwd, is tevens betaalde parkeergelegenheid. In de zomermaanden draaien DJ’s hier, beginnend in de middaguren, hun muziek. Regelmatig worden er evenementen georganiseerd.

Meeste beach clubs zuidkust Mykonos

De meeste beach clubs op Mykonos liggen aan de zuidkant van het Griekse eiland. Kalua Beach bar aan Paraga beach, Scorpios beach club ook aan Paraga, Nammos aan Psarou beach en Sant Anna wederom aan Paraga zijn populaire beach clubs op Mykonos in de zomermaanden. Ook op Paradise beach, Ornos beach en Super Paradise beach vind je hippe horeca aan het strand. Niet voor niets wordt het Cycladen-eiland ook wel het Ibiza van Griekenland genoemd.