Ano Mera

  Ano Mera ligt vrij centraal op het eiland Mykonos op acht kilometer van de hoofdstad Chora. Het is een oud en traditioneel dorp met een groot en gezellig dorpsplein. Hieromheen vind je Griekse tavernes met veel lokale gerechten van Mykonos. In de binnenlanden bij Ano Mera vind je meer traditionele tavernes en kom je nog boeren op ezeltjes tegen. Hier scheiden stenen muurtjes de akkers van elkaar. Parkeren kun je gratis op de grote centrale parkeerplaats en recht voor je zie je direct het klooster Panagia Tourliani. De trekpleister van het oude dorpje.

  Echt Grieks eten op het centrale plein in Ano Mera

  Het Panagia Tourliani klooster dateert uit de 16e eeuw en is in de 18e eeuw drastisch verbouwd. Je kunt het klooster dagelijks bezoeken van 09.00 tot 13.00 uur en van 15.30 tot 19.00 uur. De grote rode poort is de ingang vanaf het dorpsplein. Om naar binnen te gaan in het klooster moet je gepast gekleed zijn. Dus geen bikini of zwempak, maar een bedekt bovenlichaam. In het klooster word je verzocht zacht te praten, niet op de trappen naar de eerste etage te gaan en de kerkklokken niet te luiden. Wist je dat Ano Mera en Chora de enige twee echte dorpen zijn op dit eiland?

  Tijdens je vakantie in Mykonos is het een tip om een keer in Ano Mera wat te gaan eten. De prijzen van de gerechten liggen een stuk lager dan in de stad of de badplaatsen Ornos beach of Psarou. Bovendien serveren vrijwel alle tavernes en restaurants hier de echte Griekse keuken. Taverne To Steki tou Proedrou is een aanrader voor een Griekse lunch of diner.

  foto album Mykonos

  Meer Griekenland aanbiedingen