Vakantie naar Mykonos

7 februari 2020 Bas Wanrooij

Op vakantie naar MykonosOp vakantie naar Mykonos? Het Griekse eiland is onderdeel van de Cycladen-archipel en wordt bestempeld als mondain. De jetset is graag in Mykonos-stad en de baaien aan de zuidkust van Mykonos. Niet alleen voor de parties, maar vooral voor de prachtige stranden, fraaie accommodaties en gastronomie. Psarou beach is het meest luxueuze strand van het eiland en ligt beschut tegen de wind uit het noorden. Voor wie minder te besteden heeft en wil genieten van het authentieke Griekenland, zijn het binnenland en de stranden in het noorden en oosten tips.

De mooiste stranden op Mykonos

Ondanks het geringe oppervlakte heeft Mykonos heel veel prachtige zandstranden. Psarou, Paraga, Elia en Agios Sostis zijn slechts enkele voorbeelden. Voor een zon, zee en strandvakantie is het eiland dan ook in trek.

Het is tevens een goed startpunt voor een eilandhopreis naar Griekenland. Door de internationale luchthaven heeft het eiland goede vliegverbindingen van april tot en met oktober met Nederland. Met een veerdienst, die meerdere keren per dag varen, kun je hoppen naar bijvoorbeeld Paros, Naxos of Syros. Zo creëer je meerdere vakanties in één.

Nog rustig in het oosten

Helemaal rustig zal het op Mykonos nooit worden in het hoogseizoen, maar je kunt wel degelijk de drukte vermijden. Fokos beach in het noordoosten heeft en goede taverne aan het strand en hier is het strand nog grotendeels ongeorganiseerd. Frangias beach in het zuidoosten van het eiland is helemaal niet georganiseerd. De weg ernaartoe is ook niet eenvoudig, maar het strand is fraai. Een wat meer georganiseerd strand is Kalafati beach ook gelegen in het zuidoosten.

Biologische wijn en bier van de reuzen

Lokale producten van het eiland en tevens leuke souvenirs zijn wijn en bier. Een paar kilometer van Ano Mera ligt centraal in het binnenland de biologische wijngaard Vioma. Je kunt hier de wijnen proeven, welke tevens beschikbaar zijn in meerdere restaurants en bars op het eiland. De micro-brouwerij is hier vlakbij en een tip om verschillende bieren van de reuzen hier te proeven. Vakantie naar Mykonos kan met rechtstreekse vluchten van april tot en met oktober.