Agios Prokopios

Agios Prokopios is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Naxos. Grote trekpleister is het langgerekte zandstrand en het heldere zeewater. Het ligt op zes kilometer van Naxos-stad en je kijkt uit op het naburige eiland Paros. In de badplaats heb je genoeg keuze uit appartementen, hotels en luxe accommodaties. De ligging is redelijk centraal op het eiland en Agios Prokopios is een prima startplaats om Naxos te gaan ontdekken met een huurauto, scooter of georganiseerd met excursies.

Agios Prokopios heeft een schitterend zandstrand op Naxos

Het lange zandstrand van twee kilometer is kindvriendelijk, gewaardeerd met een Blue Flag en voor een gedeelte is het strand georganiseerd met strandstoelen en parasols. In het verleden is het zelfs uitgeroepen tot het mooiste zandstrand van Griekenland. Langs het strand liggen verschillende tavernes en beach bars. Het grove zand is prettig aan je voeten en het zeewater is kraakhelder. Op het strand zelf is altijd wel een plekje te vinden.

Op een paar honderd meter afstand van het strand ligt het Aqua Fun waterpark voor een dagje uit. In het centrum van de badplaats vind je de nodige tavernes, bars, restaurants en winkeltjes. Voor meer toeristische voorzieningen kun je naar Naxos-stad of naar Agia Anna. Er is een frequente en goedkope busverbinding van Agios Prokopios naar onder andere de hoofdstad van het eiland.

foto album Naxos

Agios Prokopios stranden

Agios Prokopios beach is een langgerekt zandstrand. In totaal is de lengte meer dan twee kilometer en de breedte varieert van vijf tot vijfentwintig meter. Langs het strand loopt een onverharde weg, waar veel auto’s parkeren om door de duinen naar het strand te wandelen.

Het zandstrand is kindvriendelijk al loopt de zeebodem her en der wat sneller af. Je kunt zelf kiezen om in het georganiseerde gedeelte te gaan liggen in de badplaats zelf, of het minder georganiseerde en tevens rustigere gedeelte uit te kiezen voor een dag zon, zee en strand tijdens je vakantie op Naxos.

Meer Griekenland aanbiedingen