5 mooiste stranden van Naxos

6 september 2019 Bas Wanrooij

5 mooiste stranden van NaxosNaxos is een eiland van de Cycladen-groep en heeft veel mooie stranden. Ondanks de gunstige ligging tussen Mykonos en Santorini is er geen sprake van massatoerisme. Je krijgt het gevoel van even terug in de tijd met lekker Grieks eten en tijd om te ontspannen. De mooiste stranden van Naxos liggen overigens aan de zuidzijde. Hier wisselen lange en brede zandstranden elkaar af met kleinere kiezelstranden en kraakhelder zeewater. Wij hebben de vijf mooiste stranden van Naxos op een rijtje gezet.

Mikri Vigla beach – ligt in de baai van Limanaki. Het strand is bedekt met wit zand en strekt zich uit over enkele kilometers. Gezellig is de Mikri Vigla taverne, direct aan het strand met parkeergelegenheid. Bij de rotsen kun je snorkelen en als het waait kun je prima wind- of kitesurfen.

Aliko beach – ligt in een kleinere baai in het zuidwesten van Naxos. Een prachtig wit strand omringd door cederbomen. In de zomermaanden is er bij de parkeergelegenheid een kantina voor versnaperingen. Verder zijn er geen voorzieningen. Andere fraaie stranden hier in de direct omgeving zijn Hawaii beach, Mikrolimano beach, Aliko beach en Glyfada. 

Agios Prokopios – is tevens een toeristische bestemming op een steenworp afstand van de hoofdstad van Naxos. Het is niet voor niet weleens uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van Griekenland. Het grove zand voelt lekker aan je voeten en het zeewater kleurt in de baai overal fraai turkoois. Een groot gedeelte van Agios Prokopios beach is georganiseerd met ligbedden en parasols. Bij de kustplaats zelf liggen tavernes en bars langs de kustweg en het strand.

Plaka beach – is een langgerekt zandstrand en wordt door duinen gescheiden van hotel en appartementen. Net als Agios Prokopios beach heet Plaka beach is een gedeelte georganiseerd met strandstoelen en parasols die je kunt huren.

Agia Anna beach – is tevens de populairste vakantiebestemming op Naxos. Het hoofdstrand van Agia Anna is georganiseerd en druk. Verder naar het zuiden wordt het zandstrand wilder en rustiger. Een tip is om wat te gaan eten of drinken in Paradiso taverne aan het strand.