Plaka

  Plaka is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Naxos. Het ligt centraal op zeven kilometer van de hoofdstad en op een paar kilometer van de nationale luchthaven van het Griekse eiland. Net als Agios Prokopios is de grote trekpleister het fraaie zandstrand en het azuurblauwe zeewater. De badplaats heeft goede busverbindingen met Naxos-stad. Een echt centrum heeft deze kleine bestemming niet, maar langs het strand vind je verschillende tavernes en beach bars. De meeste accommodaties in Plaka beach liggen dichtbij het strand.

  Plaka op Naxos heeft een prachtig lang zandstrand

  Plaka beach is een fijn strand, maar iets ten zuiden ligt Mikri Vigla beach en is een prima alternatief voor een dagje zon, zee en strand. Het zwemwater is hier van uitstekende kwaliteit en beide stranden zijn deels georganiseerd met ligbedden en parasols en zijn kindvriendelijk. Er zijn mogelijkheden om te gaan duiken verderop in de baai. Het lange zandstrand van vier kilometer gaat geleidelijk over in duinvorming.

  Door de ligging kun je vanuit Plaka prima het eiland Naxos (zelf) gaan ontdekken. Een tip is het strand van Agia Anna en ligt iets te noorden van deze kustplaats.

  foto album Naxos

  Meer Griekenland aanbiedingen