Nikia

  Nikia is een traditioneel dorp langs de krater van de vulkaan op het eiland Nisyros. Dit dorp ligt op 14 kilometer rijden van havenstadje Mandraki. Het plaatsje wordt vaak bezocht tijdens een dagexcursie vanaf Kos en het centrale pleintje is hier bezienswaardig. Je vindt hier tevens het vulkanisch museum van het eiland, voor je het dorp in wilt lopen. Hier is ook de parkeerplaats. Nikia is namelijk autovrij.

  Nikia is het pittoreske bergdorpje van het eiland Nisyros

  Vanaf verschillende gebouwen en wandelpaden in het dorp heb je fraai uitzicht op de krater. Hier maak je zeker mooie panorama foto’s van deze Griekse vulkaan. De blauwwitte Prophet Elias kapel is wellicht een nog mooiere plaats om te genieten van het uitzicht in de vulkaankrater. Het vulkaanmuseum dagelijkse geopend van 10.00 tot 19.00 uur en de entree bedraagt vier euro per persoon. Bezienswaardig zijn hier o.a. versteende olijfbladeren diverse mineralen die ook elders in Griekenland worden gedolven. Een wandeling door Nikia is een tip. Je ziet aan de ene kant van het dorp de zee en aan de andere zijde kijk je uit op de imposante krater van de vulkaan. 

  De spierwitte woningen van Nikia zijn amfitheatersgewijs dicht tegen elkaar aangebouwd. Oranje pannendaken vormen een fraai contrast met dit wit en de donkergrijze kleur van de vulkanische rotspartijen.

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Nikia?