Nikia

  Nikia is een traditioneel dorp langs de krater van de vulkaan op het eiland Nisyros. Dit dorp ligt op 14 kilometer rijden van havenstadje Mandraki en op 390 meter boven de zeespiegel. Het plaatsje wordt vaak bezocht tijdens een dagexcursie vanaf Kos en het centrale dorpspleintje is hier bezienswaardig. Je vindt hier tevens het vulkanisch museum Nisyros. De ingang bevindt zich net voor je het dorp in wilt lopen. Hier is ook de parkeerplaats voor je huurauto of scooter. Nikia is namelijk autovrij.

  Nikia is het pittoreske bergdorpje van het eiland Nisyros

  Vanaf verschillende gebouwen en wandelpaden in het dorp Nikia heb je een fraai uitzicht op de vulkanische krater. Hier maak je zeker mooie panorama foto’s van Griekse vulkaan, die zo’n 150.000 jaar geleden voor het laatst uitbarstte. De blauwwitte Prophet Elias kapel is wellicht een nog mooiere plaats om te genieten van dit uitzicht over deze krater. Het vulkaanmuseum is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur en de entree bedraagt vier euro per persoon. Bezienswaardig zijn hier o.a. versteende olijfbladeren en diverse mineralen die ook elders in Griekenland worden gedolven. Een wandeling door Nikia is onze tip. Je ziet aan de ene kant van het dorp de Ege├»sche zee en aan de andere zijde kijk je uit op de imposante krater van de vulkaan. 

  De spierwitte woningen van Nikia zijn amfitheatersgewijs en dicht tegen elkaar aangebouwd. Oranje pannendaken vormen een fraai contrast met het wit van de muren en de donkergrijze kleur van de vulkanische rotspartijen.

  foto album Nisyros

  Meer Griekenland aanbiedingen