Dryos

  Dryos is een vakantiebestemming op het eiland Paros en ligt op 22 kilometer ten zuidoosten van hoofdstad Parikia. De weg ernaartoe is prima en gaat via de ringroute om het eiland langs de kust. De badplaats is een opkomende bestemming op Paros en kenmerkt zich door traditionele Cycladische architectuur. Laagbouw in de kleuren wit en blauw. De oostkust van het Griekse eiland herbergt de mooiste stranden voor de toerist.

  Dryos is een opkomende vakantiebestemming op het eiland Paros

  Het kerkje Panagia Ton Vrachon is bezienswaardig in Dryos en verder zijn het vooral de zandstranden van Chrysi Akti en Pounta die vakantiegangers uit Griekenland en veelal Europa naar het kustplaatsje trekken. Langs het strand en de kustlijn een gezellige wandelpromenade met de nodige terrasjes van tavernes, restaurants en bars. Het kleine centrum van Dryos heeft nog immer een dorps karakter.

  De geschiedenis van Dryos, ook wel als Drios geschreven, gaat terug naar de Venetiaanse periode in 1652. Het beschutte haventje, tegenwoordig de ligplaats van lokale visserskotters, werd toen jaarlijks aangedaan door de Turkse vloot. Bij de haven zijn de oude stenen “docks” voor de boten nog steeds te bezichtigen. In het dorp zelf en de directe omgeving zijn genoeg kleinschalige hotels en appartementen te vinden voor een verblijf.

  foto album Paros

  Meer Griekenland aanbiedingen