Netflix hitserie One Day opgenomen op Paros

18 februari 2024 Bas Wanrooij

Paros als filmlocatie in One Day NetflixserieOne Day is een nieuwe hitserie op Netflix en heeft Paros als een filmlocatie. Net voor Valentijnsdag lanceerde Netflix de Britse miniserie One Day van hoe toevallig 14 afleveringen. Een romantisch drama met de twee totaal verschillende karakters Emma en Dexter. Het is een goede en amusante verfilming van de gelijknamige roman van Engelsman David Nicholls. De veertien episodes variëren van twintig tot veertig minuten, wat verslavend werkt en makkelijk weg kijkt. Voor je het weet ben je in de aflevering met het Griekse eiland Paros.

Filmlocaties One Day Netflixserie op Paros

In de vierde episode gaan Emma en Dexter als vrienden op vakantie naar Griekenland. Ze komen aan met de veerboot op Paros. Hier verblijven ze in een typisch Cycladisch appartementje met wit gekalkte muren, blauwe openslaande houten luiken en een balkon met uitzicht op het zandstrand en de Egeïsche zee. Ze wandelen door de straatjes van het pittoreske Naoussa en je ziet ze dineren in een traditionele taverne ergens in Parikia. Overdag verblijven ze op fraaie zandstranden op het eiland, zoals Santa Maria beach. ’s Nachts wordt er overigens ook een keer gezwommen en hier lijkt Kolymbithres beach te zijn gekozen voor de romantische duik.

Samen op vakantie naar Paros

Hoe dan ook je ziet een leuk stukje van Paros en je bent toch even in Griekenland. Tijdens hun vakantie maakt Emma, gespeeld door Ambika Mod, vijf afspraken met Dexter, die door Leo Woodall wordt gespeeld. Wat een romantisch avondje op een Grieks terrasje, ergens op een pleintje, moet worden eindigt heel anders. Kijken dus als je Netflix hebt.