Paros Park

Het Ecologisch en Cultureel Park van Paros, Environmental and Cultural Park of Paros, ligt in het noorden van het eiland vlakbij Naoussa. Het Paros Park op het schiereiland van Agios Ioannis is herkenbaar aan het unieke natuurlijke landschap, de rotsformaties, de grotten en de zandstranden. In het park vind je ook historische kenmerken van Paros als het klooster van Agios Ioannis Detis, de vuurtoren op de kaap Korakas en de beschutte baai van het schiereiland waar tegenwoordig zeilboten en luxe jachten in dobberen. Dat deed tijdens de Russisch-Turkse oorlog van 1768 tot 1774 ook de Russische vloot van Alexey Orlov.

Het Paros Park is fraai en gezellig en er is altijd iets te doen

Het gebied leek te worden overspoeld met toeristen voor de mooie stranden en in het wild grazende schapen. Om het natuurgebied en de monumenten te beschermen is het Paros Park geboren. Met een grote groep vrijwilligers is het Environmental and Cultural Park van Paros geworden wat het tegenwoordig is.

Het Paros Park is gratis te bezoeken tenzij er een een festival wordt georganiseerd en is de gehele dag geopend. Je kunt trouwens heerlijk wandelen in het park op verschillende wandelpaden en in de zomer is het erg leuk om een film te bekijken in de openlucht bioscoop.

Paros Park tips

Paros Park amfi theater festival

Muzikaal optreden Paros Park openlucht theater

We hebben tien redenen bedacht op het ecologisch en cultureel park Paros te bezoeken tijdens je reis of vakantie op het Griekse eiland.

Of het nu gaat om een cultureel evenement, een muziekfestival, een dagje naar het strand, een heerlijke wandeling, een stukje cultuur met een bezoek aan het klooster of romantisch genieten van de zonsondergang bij de vuurtoren; het kan allemaal in het Paros Park en het hele jaar door. Bezoeken dus tijdens je vakantie.

  1. Om het hele jaar door het onbedorven Cycladische landschap te ontdekken van het Paros Park met unieke rotsformaties, blauw-groen zeewater en gekleurde bloemen en planten op de heuvels.
  2. Om het unieke Agios Ioannis Detis klooster te bezoeken met traditionele architectuur.
  3. Om te genieten van de schitterende kleine stranden of op het georganiseerde grote zandstrand van Monastiri beach.
  4. Om heerlijk te wandelen over de speciale wandelpaden en te genieten van het uitzicht. Het Paros Park heeft een netwerk van drie verschillende wandelroutes van in totaal zeven kilometer.
  5. Om te genieten van de schitterende zonsondergang bij de Cape Korakas vuurtoren, te bereiken via de wandelroute nummer één.
  6. Om in de periode van juni tot en met oktober te genieten van de vele verschillende culturele festivals die hier plaatsvinden. Muziek, theater en kunst zijn enkele voorbeelden.
  7. Om een film te bekijken in de openlucht bioscoop Cine Enastron.
  8. Om te genieten van een kop koffie of een koud biertje in het Parko Café of Beach Bar met uitzicht op de dobberende zeilboten in de baai van Naoussa.
  9. Om je eigen bruiloft of die van een ander mee te maken in het amfi theater van het park.
  10. Om te helpen het Paros Park in tact te houden om zo mensen hier nog heel lang van te kunnen laten genieten.

Wat zijn jouw tips voor Paros Park?