Luchthaven Paros in 2023 internationale vluchten

15 november 2020 Bas Wanrooij

Luchthaven Paros in 2023 internationale vluchtenHet Griekse eiland Paros heeft momenteel een nationale luchthaven. Nog niet zo lang geleden heeft men hier een nieuwe landingsbaan aangelegd. Deze is echter te kort om commerciële internationale vluchten te kunnen verwelkomen met een Airbus A321 of Boeing 737. In het nieuwe project wordt niet alleen de baan lang genoeg gemaakt voor internationale vluchten, maar ook worden faciliteiten verbeterd en toegevoegd.

Nieuwe terminal en verkeerstoren Paros

In totaal gaat het project 43 miljoen euro kosten en het Griekse Ministerie voor Transport zal op en korte termijn een tender uitschrijven. Naar verwachting zal aankomende zomer worden gestart met de werkzaamheden en zal de nieuwe luchthaven van Paros medio 2023 worden opgeleverd. Paros Airport, in het zuidwesten van het Griekse eiland, krijgt een compleet nieuwe terminal van 12.000 m2, een uitbreiding van het platform om vliegtuigen te parkeren, een nieuwe verkeerstoren en brandweerkazerne.

Paros heeft een centrale ligging

De ligging van Paros is centraal in de Cycladen eilandengroep. Door de uitbreiding van het vliegveld worden andere eilanden als Naxos, Ios, Koufounisi, Sifnos en Amorgos beter en sneller bereikbaar voor locals en toeristen. Als je nu naar Paros wilt reizen kun je vliegen op Mykonos en Santorini en van daaruit met de veerboot verder naar Paros.