Skála Agistri

Skala is een kustplaatsje op het Saronische eiland Agistri. Het is een gezellige bestemming en hier meren ook de grote veerboten aan uit Aegina en Piraeus. Opvallend is de blauw/witte Agii Anargiri kerk, welke tevens de grootste kerk van het eiland is. Deze Orthodoxe kerk ligt op een landtong te pronken en zie je direct bij aankomst in de haven.

Skala is een vakantiebestemming op het eiland Agistri

Skala is één van de drie dorpen op het Griekse eiland Angistri en tevens de meest toeristische. Het heeft een zandstrand, die bij de haven begint en doorloopt tot rondom de landtong. Grotendeels is het strand georganiseerd met ligbedden en parasols. De zeebodem loopt geleidelijk af en door de ligging waait er weinig wind en is het strand kindvriendelijk. Het centrum heeft een boulevard met tavernes, restaurants en bars. Een gedeelte is autovrij en loopt langs het strand van het dorp naar de haven.

Skala Agistri is door de ligging en met haar toeristische faciliteiten een goede uitvalsbasis om Agistri te ontdekken. Je kunt grote delen van het eiland wandelend ontdekken aangezien de afstanden kort zijn en er een uitgebreid wandelnetwerk aanwezig is. Te voet naar Megachori is een wandeling van drie kilometer en naar het fraaie Chalikiada beach bedraagt de afstand nog geen anderhalve kilometer. Accommodaties in deze vakantiebestemming zijn het Oasis Scala Beach Hotel en Agistri Apartments.

Skála Agistri accommodaties

Als je in Skala Agistri een accommodatie zoekt zijn Agistri Apartments een Oasis Scala beach Hotel twee mogelijkheden. Er zijn verschillende kamers beschikbaar en de ligging is centraal dichtbij de haven, het zandstrand en het centrum van het gezellige plaatsje. Een prima uitvalsbasis voor een paar nachten op Angistri.

Meer Griekenland aanbiedingen