Loggos

  Loggos is het derde stadje van Paxos na Gaios en Lakka. Het ligt ongeveer zes kilometer ten noorden van Gaios en drie kilometer ten zuiden van Loggos aan de oostkust van Paxi. Het pittoreske Loggos ligt in een kleine baai met olijf- en pijnbomen groeiend op de heuvels achter de het havenplaatsje. Bij aankomst met een boot oogt het dorp Loggos erg pittoresk.

  Loggos is een klein en fraai havenplaatsje en populair om te gaan duiken

  Het haventje heeft een smalle en kleine boulevard met de nodige terrasjes en een paar winkeltjes. De meeste boten hier in de haven zijn motorbootjes en vissersbootjes. Loggos is een populaire plaats om te gaan duiken. De onderwaterwereld hier in de baai is zeer fraai. Voor stranden kun je naar Levrechio en Marmari, beide dicht in de buurt met helder en kalm zeewater en kiezelstranden. In Loggos kun je prima een bootje huren om een dagje rond Paxos te varen en naar de fraaie stranden van Anti Paxos.

  Taverne Nassos aan de haven serveert verse vis en tafeltjes staan direct aan zee op de boulevard. Ook na zonsondergang zeer gezellig. Bezienswaardig is het oude fabriekje van Anemogiannis bij de school aan het einde van het dorp in de baai en de resten van een oude windmolen.

  foto album Paxos


  Wat zijn jouw tips voor Loggos?