Loggos

  Loggos is het derde stadje van Paxos na Gaios en Lakka. Het ligt ongeveer zes kilometer ten noorden van Gaios en drie kilometer ten zuiden van Lakka aan de oostkust van Paxi. Het pittoreske dorpje ligt in een kleine baai met olijf- en pijnbomen groeiend op de heuvels achter het havenplaatsje. Vanaf zee is het aanzicht knus en rustgevend met het groenblauwe zeewater.

  Loggos is een klein havenplaatsje en populair om te gaan duiken

  Het haventje heeft een smalle en kleine boulevard met de nodige terrasjes en enkele winkeltjes. De meeste boten hier in de haven zijn motorbootjes en vissersbootjes. Loggos is een populaire plaats om te gaan duiken. De onderwaterwereld hier in de baai is zeer fraai en de zee helder en rustig. Voor stranden kun je naar Levrechio en Marmari, beiden dicht in de directe omgeving met kraakhelder zeewater en kiezelstranden. In het dorpje kun je prima een bootje huren om een dagje rond Paxos te varen langs de Blue Caves en naar de fraaie stranden Vrika en Voutoumi van Anti Paxos te gaan.

  Taverne Nassos aan de haven serveert verse vis en tafeltjes staan direct aan zee op de boulevard. Ook na zonsondergang zeer gezellig. Bezienswaardig is de oude olijfoliefabriek van Anemogiannis bij de school aan het einde van het dorp in de baai en de resten van een oude windmolen. Tegenwoordig zijn er kunsttentoonstellingen in de oude olijfoliefabriek. Een supermarkt, bars en goede restaurants zorgen voor de nodige voorzieningen. In en rondom Loggos liggen appartementen en villa’s voor een vakantie en op loopafstand van het haventje.

  foto album Paxos

  Meer Griekenland aanbiedingen