Lakka

Lakka is na Gaios het grootste dorp van Paxos en ligt in het noorden van het eiland. De afstand naar Gaios is acht kilometer en kun je met de auto afleggen over een asfaltweg. De baai van het havenplaatsje ligt vol met zeilboten en jachten en is komvormig. Het zeewater in de baai heeft de mooiste kleuren blauw en mede door de olijfbomen en cipressen die tot aan de kustlijn groeien, oogt het als een meer. Het havenplaatsje heeft een eigen zeilclub en een kleine wandelpromenade met talloze terrasjes.

Lakka is prachtig met zeilboten en alle kleuren blauw zeewater

Het dorp is gezellig, zeker langs de boulevard. Accommodaties genoeg en met wat geluk heb je een schitterend uitzicht over de baai. De Faros, vuurtoren, is leuk om te bezichtigen als je in Lakka op vakantie bent. De Byzantijnse Hypapanti kerk uit het jaar 1600 is fraai. Het is sowieso een tip om een rondje om de baai heen te lopen. Vergeet tijdens de wandeling je fotocamera niet. Net achter de klein boulevard ligt een pleintje met een tweetal tavernes. De terrasjes liggen grotendeels in de natuurlijk schaduw van olijfbomen en kleurrijke oleanders. Ook een supermarkt en wat winkeltjes zijn er in het havenplaatsje aanwezig.

In de nabije omgeving kun je prima zwemmen en zonnen op de kleine kiezelstranden van Charami en Manadendri. Via een wandelpad zijn de stranden te bereiken. ’s Avonds is het gezellig aan de kleine boulevard op de terrasjes van tavernes. Toeristen verblijven hier vaak maar een paar dagen tijdens hun reis. Ze combineren een vakantie op Paxos met Corfu, Parga of Lefkas. Vanuit Parga en Corfu varen in de zomermaanden dagelijks excursieboten de baai in. Vakantiegangers verblijven een uurtje in het dorp om weer verder te reizen en de grillige westkust van Paxos te ontdekken.

foto album Paxos

Lakka stranden

Baai van Lakka op Paxos

Lakka Paxos – baai met zeilboten

Het dorpsstrand van Lakka ligt op een steenworp van het haventje en centrum af. Langs het kiezelstrand vind je de nodige voorzieningen als Lakka beach bar. Langs de westkust liggen twee wat meer afgelegen stranden en na het middaguur kan het hier behoorlijk waaien. Aan de oostkust zijn de stranden Orkos beach en Lakkos beach fraai en goed bereikbaar vanaf het water. Het zeewater is vrijwel overal in Lakka en de omgeving helder en de kwaliteit van het zwemwater is uitstekend.

Een tip is om een klein motorbootje te huren met een 15 of 20 pk motortje. Hiermee kun je vanuit Lakka zelf de kustlijn van Noord Paxos ontdekken en op zoek gaan naar je eigen privé strandjes.

Meer Griekenland aanbiedingen


Lakka accommodaties

Haventje van Lakka op Paxos

Lakka vakantie – haventje en terras

Accommodaties zijn er genoeg te vinden in Lakka. In het hoogseizoen zit alles vrij snel vol. Wil je echt chique logeren dan is boutique hotel Torri Merli een aanrader. Niet alleen boutique hotels worden aangeboden als verblijf, maar ook appartementen en een eenvoudige studios. Toch verblijven de meeste toeristen hier op hun eigen zeilboot. Dineren kun je dan in het Torri e Merli restaurant met een moderne luxe Griekse keuken. 

Andere optie in om Gaios te verblijven en op eigen gelegenheid naar lakka af te reizen overdag. Dit kan met over zee, maar ook prima met een huurauto.

Lakka restaurants

Lakka centrum met terras op Paxos Griekenland

Lakka Paxos – terrasje in het centrum

Akis bar en restaurants direct aan zee in Lakka is een aanrader. De chef Lorenzo Borselli die Firenze serveren de hele dag door de lekkerste verse visgerechten. Een Grieks-Italiaanse keuken en heeft al eens een Golden Dish award in Toscane gewonnen.

Aan het water kun je heerlijk relaxen in een ligstoel en je kijkt uit over de baai van Lakka. De oudste taverne van Paxos Nionios vind je op het centrale plein van Lakka met traditionele en eigengemaakte Griekse gerechten. Ander grill restaurant is La Piazza en langs de haven vind je nog meer eetgelegenheden.