Lakka

Lakka is na Gaios het grootste dorp van Paxos en ligt in het noorden van het eiland. De afstand naar Gaios is acht kilometer en kun je met de auto afleggen over een asfaltweg. De baai van Lakka ligt vol met zeilboten en jachten en is komvormig. Het zeewater in de baai heeft de mooiste kleuren blauw en ook door de groene omgeving lijkt het op een meer. Het havenplaatsje heeft een zeilclub.

De baai van Lakka is prachtig met zeilboten en alle kleuren blauw zeewater

Het dorp is gezellig, zeker langs de boulevard. Accommodaties genoeg en met wat geluk heb je een mooi uitzicht over de baai. De Faros, vuurtoren, is leuk om te bezichtigen als je in Lakka op vakantie bent. De Byzantijnse Hypapanti kerk uit het jaar 1600 is fraai. Het is sowieso een tip om een rondje om de baai heen te lopen. Vergeet tijdens de wandeling je fototoestel niet.

In de nabije omgeving kun je prima zwemmen en zonnen op de kleine kiezelstranden van Charami en Manadendri. Via een wandelpad zijn de stranden te bereiken. ’s Avonds is het gezellig aan de kleine boulevard op de terrasjes van tavernes. Toeristen verblijven hier vaak maar een paar dagen tijdens hun reis. Ze combineren een vakantie op Paxos met Corfu.

foto album Paxos

Lakka accommodaties

Accommodaties zijn er genoeg te vinden in Lakka. In het hoogseizoen zit alles vrij snel vol. Wil je echt chique logeren dan is boutique hotel Torri Merli een aanrader. Dineren kun je dan in het Torri e Merli restaurant met een moderne luxe Griekse keuken.


Lakka restaurants

Akis bar en restaurants direct aan zee in Lakka is een aanrader. De chef Lorenzo Borselli die Firenze serveren de hele dag door de lekkerste verse visgerechten. Een Grieks-Italiaanse keuken en heeft al eens een Golden Dish award in Toscane gewonnen.

Aan het water kun je heerlijk relaxen in een ligstoel en je kijkt uit over de baai van Lakka. De oudste taverne van Paxos Nionios vind je op het centrale plein van Lakka met traditionele en eigengemaakte Griekse gerechten. Ander grill restaurant is La Piazza.

Wat zijn jouw tips voor Lakka?