Netflix hitserie Maestro in Blue opgenomen op Paxos

22 maart 2023 Bas Wanrooij
Maestro in Blue opgenomen op Paxos in Griekenland

Zonsondergang bij Erimitis op Paxos

Nieuw op Netflix is de Griekse dramaserie ‘Maestro in Blue’. Direct al in de eerste week verschijnt Maestro in Blue in de top 10 van meest bekeken series op het populaire film- en seriekanaal. De serie van 16 afleveringen is gemaakt door het Griekse Mega TV. Eind 2022 was het direct al een kijkcijferkanon op de Griekse televisie. Niet alleen is dit de eerste Griekse serie op Netflix en wordt deze Nederlands ondertiteld, maar zijn de afleveringen opgenomen op het Ionische eiland Paxos. Een pareltje langs de westkust van Griekenland; dichtbij Corfu.

Paxos schittert in Maestro Blue op Netflix

Lakka op Paxos in GriekenlandVeelvuldig komen er beelden langs in Meastro Blue van het eiland Paxos. Denk aan het hoofdstadje Gaios en de schilderachtige kustplaatsjes Lakka en Loggos. Voor Paxos een prachtige manier om zichzelf op de kaart te zetten als vakantiebestemming. Je kunt pakketreizen boeken naar Paxos, maar ook zelf een reis organiseren. Alternatief is een dagexcursie vanuit Parga op het vasteland van Griekenland of vanuit Kerkyra en Lefkimi op Corfu. Voor de mooiste stranden ga je per kaïki naar Voutoumi beach en Vrika beach op het kleinere Anti-Paxos.

Muzikant reist naar Paxos voor muziekfestival

Om een muziekfestival te organiseren reist Orestis, gespeeld door Christoforos Papakaliatis, naar Paxos. Daar wordt hij verliefd en krijgt een relatie met de veel jongere Klelia (Klelia Andriolatou). Op zo’n klein Grieks eiland als Paxos is de gemeenschap hecht en komt er al snel verzet tegen hun relatie. Maestro Blue is een combinatie van crime, drama en mystery in afleveringen van 50 minuten.  In april start men in Griekenland met de opnames voor het tweede seizoen van de succesvolle serie. Naast Paxos zal ook Athene worden gebruikt voor opnames.