Agios Pavlos beach

Agios Pavlos beach (St Paul’s Bay) ligt in een komvormige baai bij de vakantiebestemming Lindos. Een prachtige baai en het strand is beschermd tegen de wind en golven. In de baai staat een kleine witte kapel, waar de baai haar naam aan te danken heeft. De Agios Pavlos kapel is opgedragen aan Saint Paul en deze baai wordt in de volksmond dan ook St Paul’s Bay genoemd. Het ligt op 48 kilometer ten zuiden van Rhodos stad en nog geen kilometer van het stadje Lindos.

Agios Pavlos of St Paul’s Bay is een fraaie baai op Rhodos

Vanaf de Akropolis van Lindos heb je uitzicht op deze komvormige en geïsoleerde baai. Het azuurblauwe en kraakheldere zeewater trekt direct je aandacht. Maar ook vanaf de grote parkeerplaats bij het strand en het stenen pad naar Tambakio taverna is het uitzicht perfect. De ligging met met terras direct aan zee, uitkijkend over het strandje, de baai en de witte kapel, maken het één van de mooist gelegen restaurants op Rhodos. Bovendien heb je op de strandbedden en de lounge beds service van een rondlopende ober.

In de maanden april en mei en van eind september tot en met oktober is het op Agios Pavlos beach nog rustig. In de zomermaanden zijn er vanaf ’s morgens vroeg al veel toeristen op het smalle zandstrand. De kapel in de baai wordt trouwens graag gebruikt voor bruiloften. Vergeet je snorkelset niet, want je kunt hier goed snorkelen langs de rotsachtige kust. Door de ligging is het zeewater vrijwel altijd rustig zonder golfslag en dus kraakhelder.

foto album Rhodos

Agios Pavlos beach tips

St Paul's Bay bij Lindos

Mooie baai van Agios Pavlos

Als je een plekje op het strand wilt hebben van Agios Pavlos dan is het een tip om al zo vroeg mogelijk te gaan. Zeker van juni tot en met september liggen de strandstoelen hier snel vol. Je kunt met de auto vanaf Lindos naar St Paul’s Bay rijden, maar een mooi alternatief is de zuidelijke kustweg van Lardos via Lothiarka beach en het dorp Pefki.

Aan de noordkant van de baai ligt nog een taverne met een kleiner strand. Ook hier vind je een parkeerplaats waar je gratis kunt staan. Op de plaats van de Agios Pavlos kapel is in de jaren ’20 een icoon van St Paul gevonden. Vandaar dat hier in 1951 deze kapel is gebouwd. Tegenwoordig is dit een populaire locatie voor een bruiloft.

Met een motorboot worden vanaf de pier tochtjes georganiseerd langs de kust waar opnames zijn gemaakt voor de film ‘The Guns of Navarone’ zijn gemaakt. De filmploeg was hier van april tot en met juni in het jaar 1960.

Meer Griekenland aanbiedingen