Agios Pavlos beach

Agios Pavlos beach ligt in een komvormige baai bij de vakantiebestemming Lindos. Een prachtige baai en het strand is beschermd tegen de wind en golven. In de baai staat een kleine witte kapel, waar de baai haar naam aan te danken heeft. De Agios Pavlos kapel is opgedragen aan Saint Paul en deze baai wordt in de volksmond dan ook St Paul’s Bay genoemd. Het ligt op 48 kilometer ten zuiden van Rhodos stad en nog geen kilometer van het stadje Lindos.

Agios Pavlos beach of St Paul’s Bay is een fraai strandje op Rhodos

Vanaf de Akropolis van Lindos heb je uitzicht op de komvormige en geïsoleerde baai. Het azuurblauwe en kraakheldere zeewater trekt direct je aandacht. Maar ook vanaf de parkeerplaats bij het strand en het stenen pad naar Tambakio taverna is het uitzicht perfect. De ligging met met terras direct aan zee, uitkijkend over het strandje, de baai en de witte kapel, maken het één van de mooist gelegen restaurants op Rhodos. Bovendien heb je op de strandbedden en de lounge beds service van een rondlopende ober.

In de maanden april en mei en van eind september tot en met oktober is het op Agios Pavlos beach nog rustig. In de zomermaanden zijn er vanaf ’s morgens vroeg al veel toeristen op het smalle zandstrand. De kapel in de baai wordt trouwens graag gebruikt voor bruiloften.

foto album Rhodos

Agios Pavlos beach tips

Als je een plekje op het strand wilt hebben van Agios Pavlos dan is het een tip om al zo vroeg mogelijk te gaan. Zeker van juni tot en met september liggen de strandstoelen hier snel vol. Je kunt met de auto vanaf Lindos naar St Paul’s Bay rijden, maar een mooi alternatief is de zuidelijke kustweg van Lardos via Lothiarka beach en het dorp Pefki.

Bekijk alle aanbiedingen