Ixia

Ixia op het Griekse eiland Rhodos is een drukke vakantiebestemming. De badplaats ligt aan de noordwestkust van Rodos 4,5 kilometer van Rhodos stad en 9 kilometer van het internationale vliegveld van Rhodos. Het grenst aan een andere bestemming van het eiland genaamd Ialyssos. Met Faliraki en Lindos zijn dit de drukste vakantieoorden.

Ixia is een badplaats met fraaie luxe hotels op Rhodos

Het strand van Ixia is lang in het midden vrij breed en meest bedekt met zand en kiezels. Hotels liggen op sommige delen slechts door de asfaltweg gescheiden van het strand. Ixia beach is een zeer georganiseerd strand met ligbedden, parasols, tavernes langs het strand en voldoende watersportmogelijkheden. Windsurfen en kite-surfen zijn door de (noordelijke) wind favoriet en meerdere keren per jaar worden hier (internationale) wedstrijden voor georganiseerd.

Het centrum van ixia ligt grotendeels langs de doorlopende weg van de internationale luchthaven van het eiland naar de hoofdstad. Ook in verschillende zijstraatjes vind je nog winkeltjes en bij het strand. Voor meer restaurants en winkels kun je naar Ialyssos of Rhodos stad.

Ixia is één van de meest luxueuze badplaatsen van Rhodos. Langs de doorlopende weg aan het strand liggen grote en luxe resorts van internationale hotelketens als het Sheraton en Hilton. Veel 5-sterren hotels met fraaie liggingen en vergezichten. In de clubs, bars en beach bars kun je prima terecht voor een drankje en het rijke nachtleven. De horeca ligt vrij verspreid langs de kust.

Rhodos foto album

Ixia tips

Ixia en Ialysos beach op Rhodos

Ixia Rhodos – strand en kustlijn

Ten oosten, aan dezelfde baai, ligt een kleiner dorp met identieke woningen. Het heet Kritika en dankt zijn naam aan de eerste inwoners uit 1898 afkomstig van het eiland Kreta. Het lijken misschien een soort strandhuisjes van de lokale bevolking en vissers, maar dat zijn het niet. Ze liggen allemaal direct aan de weg en het dorp is enkel deze smalle strook woningen.

Het strand hier is misschien wat minder georganiseerd en fraai, maar het is ook zeker minder druk dan in het centrum van Ixia. Je kunt een mooie strandwandeling maken van Ixia naar Kritika en dat is een leuke tip tijdens je vakantie.

Meer Griekenland aanbiedingen


Ixia stranden

Ixia beach op Rhodos

Ixia Rhodos – het georganiseerde zandstrand

In de baai van Ixia waait in de zomermaanden vaak een verkoelende wind. Hierdoor is het aan het strand vaak prima uit te houden door deze “Meltemi” wind. Het strand van Ixia, inclusief Kritika, is in totaal ongeveer acht kilometer lang en met name in het westen en bij het centrum heel goed georganiseerd.

Op sommige plaatsen groeien hier langs het strand ook bomen voor de nodige schaduw. Parkeergelegenheden genoeg langs het strand en bij het centrum vind je op het strand ook een beach club en restaurant. Strandbedden en parasols kun je hier overal wel huren.

Ixia restaurants

Restaurants in Ixia liggen redelijk verspreid en voornamelijk langs de kustweg. In het kleine centrum meerdere horeca gelegenheden naast en tegenover elkaar. Zoek je een wat rustiger restaurant dan is Nemo bar en cuisine een tip om wat te gaan eten. Het uitzicht vanaf het terras op zee is fraai. Mooie plek voor zonsondergang in Ixia.

Le Gourmet is het meest bekend familierestaurant van Ixia en ligt in een straatje achter de hoofdweg in het centrum van de vakantiebestemming. Het oogt eenvoudig, maar de authentieke Griekse keuken maakt veel goed. Villa di Mare, direct aan zee met eigen zwembad, is een Italiaans restaurant en ook voor cocktails een goed adres.