Agios Fokas

  Agios Fokas is een vrij nieuwe en kleine vakantiebestemming in het noordoosten van Kos. Het ligt op loopafstand van de natuurlijke thermische baden van het eiland en op acht kilometer rijden van Kos-stad. Eigenlijk vind je hier alleen een paar hele luxe resorts, een hippe beach bar en een supermarkt. Er zijn twee stranden. Beide stranden worden overigens Agios Fokas beach genoemd. Ze zijn bedekt met grijs zand en kiezels.

  Agios Fokas beach is een luxe badplaats op het eiland Kos

  Deze bestemming is te bereiken met de bus die hierna nog 1,5 kilometer verder doorrijdt tot de Embros thermen. Verbindingen zijn er frequent met Kos-stad en onderweg stops in o.a. Psalidi. Agios Fokas beach is voor een deel georganiseerd met strandstoelen en parasols die je kunt huren. Je treft hier best wat locals aan die een dagje naar het strand gaan. Natuurlijk ook gasten van de luxe resorts. Een gedeelte van dit donkere zand- en kiezelstrand wordt gebruikt door nudisten. De gelijknamige beach club hier is populair, vooral in de zomermaanden en het strand hier wordt goed onderhouden. Over het algemeen is het zeewater hier kraakhelder en het zwemwater is schoon en van uitstekende kwaliteit.

  Tijdens een verblijf aan het strand zie je cruiseschepen en Griekse veerboten aan de horizon passeren. Ze varen van en naar zuidelijke gelegen eilanden Als Rhodos, Nisyros en Symi. Een rustgevend uitzicht. Je auto parkeer je langs de doorgaande weg. Borden voor het strand zie je langs de weg bij de parkeermogelijkheden staan.

  foto album Kos

  Meer Griekenland aanbiedingen