Agia Paraskevi

  Agia Paraskevi is een kleine kustplaats op Santorini. Het dorp ligt twee kilometer ten zuiden van Monolithos en vier kilometer ten noorden van de populaire badplaats Kamari. Accommodaties liggen dichtbij het donkergekleurde strand en de internationale luchthaven van dit Griekse eiland. Interessant om hier te bezoeken is Gaia estate. Proef de lokale wijnen van dit gerenommeerde wijnhuis, waarvan het traditionele stenen gebouw dateert uit 1900. Alternatief is Kasteli winery.

  Agia Paraskevi is een kleine kustplaats op Santorini

  Agia Paraskevi heeft enkele tavernes. Ze liggen dichtbij het strand. Zoek je meer vertier dan is het aan te bevelen om naar Kamari te gaan. Te voet is de afstand net te ver, maar met een taxi, huurauto of scooter is dit goed te doen. De ligging van dit dorp is vrij centraal op het eiland. Je kunt je dan ook makkelijk verplaatsen naar de bezienswaardigheden van Santorini en naar het gezellige hoofdstadje Fira en een fraaie westkust.

  Het strand van Agia Paraskevi is een zandstrand en deels georganiseerd. Voornamelijk bij hotels en appartementen vind je ligbedden en parasols op het strand. Het grootste gedeelte is echter vrij. De zeebodem loopt hier vrij snel af en door het donkere zand is de diepte moeilijk in te schatten.

  foto album Santorini

  Meer Griekenland aanbiedingen