Kallithea springs

De Kallithea springs, ook wel als Kalithea springs geschreven, is een bezienswaardigheid op het Griekse eiland Rhodos. Je denkt direct aan een natuurlijk kuuroord en dat was het oorspronkelijk ook, maar tegenwoordig niet meer. De gemeente Kalithea heeft het oude resort gerestaureerd, er een monument van gemaakt en een fraaie en luxueuze uitstraling gegeven. Het ziet er goed verzorgd uit met conferentiezalen, pebble mozaïek op de vloer, grote fonteinen, georganiseerd strand, café en nog veel meer voor een heerlijk dagje uit tijdens je vakantie op Rhodos.

Kallithea Springs is een heerlijk dagje uit tijdens je vakantie op Rhodos

De thermen van Kallithea liggen op negen kilometer ten zuiden van Rhodos stad bij het dorp Kalithea in de gelijknamige gemeente. Eenvoudig te bereiken met een huurauto of in de zomermaanden met het openbaar vervoer vanuit Rhodos stad en Faliraki. Bij de Kalithea Spa in de buurt vind je tegenwoordig veel luxe hotels en resorts. Van eind mei tot en met eind september kan het behoorlijk druk zijn op het strandje en op het terras van de caféteria.

De Kallithea Springs zijn ook te zien geweest in verschillende international films. Zo zie je een scene in The Guns of Navarone, Zorba de Griek, Escape to Athena en The Bait. Kalithea is ook de naam van een vakantiebestemming op Rhodos. Langs de kust grote en luxe resorts en hotels. De badplaats ligt vrijwel aangrenzend aan de natuurlijke spa.

Rhodos foto album

Kallithea springs tips

Kallithea springs op Rhodos

Kallithea Rhodes – uitzicht tijdens vakantie

Neem ook de kinderen mee naar de Kalithea Springs tijdens een dagje uit. Ze kunnen zich prima vermaken aan het strandje of in de zee en er worden regelmatig spelletjes georganiseerd voor de kinderen.

Zo zijn er outdoor games, bordspellen, schildercursussen, sprookjes shows en leuke wedstrijden en tentoonstellingen van de gemaakte schilderijen, tekeningen of kunstwerken. Informeer vooraf naar het programma hiervoor. Bovendien mogen kinderen tot 12 jaar gratis naar binnen.

Kallithea Springs
Openingstijden zomer: van mei tot en met oktober dagelijks 08.00 tot 20.00 uur
Openingstijden winter: van november tot en met april dagelijks 09.00 tot 17.00 uur
Entree: € 3,- voor een volwassene, € 2,- voor iemand 12 tot 18 jaar.

Bekijk alle aanbiedingen

Kallithea springs bezienswaardigheden

Kallithea op Rhodos tijdens vakantie

Kallithea Rhodos – naar het strand

De Kallithea Springs zijn niet heel grot, maar toch valt er het een en ander te bezichtigen. De Great Rotunda is misschien wel het pronkstuk van Kalithea vandaag de dag. Het plein met grote fontein en fraaie mozaïekvloer wordt overdekt door een enorme koepel. Het hoogste punt van de koepel is 14 meter. Hier worden regelmatig evenementen, tentoonstellingen en gala’s georganiseerd. In het midden staat een beeldje van Cupido.

Het strand en de baai van de Kalithea Springs zijn fraai en goed georganiseerd. Een ligbed met parasol huren kost 3,50 euro per dag. Overigens kun je op het terras van de taverne of cafeteria heerlijk lunchen, dineren of genieten van een koud drankje in de schaduw.